Αυτόν τον Ολυμπιακό «τον έχει» στα σίγουρα ο ΠΑΟΚ στον τελικό

Δημήτρης Μπούζας14 Μαΐου 2021

Τα πλέι οφ κλείνουν τον κύκλο τους με τα χθεσινά αποτελέσματα να οριστικοποιούν τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά και την 2η «πολυπόθητη» για μερικούς θέση.

Ο ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που δεν τον ενδιέφερε ουσιαστικά από βαθμολογικής άποψης, αλλά όπως τουλάχιστον άφησε να φανεί προγραμματισμένα, το χρησιμοποίησε ο προπονητής του για να μετρήσει και να ζυγίσει σωστά τον αντίπαλο του σε τι κατάσταση βρίσκεται, πήρε αυτό που προφανώς ήθελε ασχέτως αποτελέσματος. Σίγουρα αν ήταν προσεκτικός κι εκμεταλλευόταν τις «ευκαιρίες - μάτια» που του δόθηκαν στο πρώτο 15λεπτο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι δεν πατούν καλά στο γήπεδο, θα διαμόρφωνε διαφορετικές συνθήκες, προφανώς και εξελίξεις στον αγώνα.

Είναι αλήθεια ότι ο δικέφαλος δεν «καιγόταν» τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του Μαρτίνς, ο οποίος λόγω του φόβου και της πίεσης που υπήρχε μην τυχόν στραβώσει η φιέστα, ήταν βέβαιο πως θα χρησιμοποιούσε ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα στο ρόστερ του. Ήθελε να αποφύγει την κακοτοπιά.

Οι γηπεδούχοι λοιπόν παρατάχθηκαν με το ιδανικότερο βασικό σχήμα (μαζί και τις αλλαγές) κι έχοντας σοβαρό είναι αλήθεια κίνητρο να μην χαλάσει το πανηγύρι, χτύπησαν το παιχνίδι με όση δύναμη είχαν, από τη στιγμή που απέφυγαν το μοιραίο στο ξεκίνημα του. Με ένα γκολ του Μασούρα έκλεισε λοιπόν η αναμέτρηση της φιέστας.

Ασφαλώς ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε κάποια αξιόλογη απόδοση με δεδομένες συγκεκριμένες απουσίες, αλλά και με εμφανέστατη τη διάθεση του Γκαρσία να δει καθαρά και σίγουρα τι θα βρει απέναντι του στις 22 Μαΐου. Παράλληλα βέβαια να διαπιστώσει και σε τι κατάσταση βρισκόντουσαν και κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες του.

Είναι αλήθεια ότι το παιχνίδι κινήθηκε με εξαίρεση το διάστημα της πίεσης του ΠΑΟΚ, σε αργούς ρυθμούς. Αν κάπου πρέπει να σταθούμε σε ό,τι βέβαια αφορά τον ΠΑΟΚ, είναι ότι ο Πάμπλο ξεκούρασε παίκτες και δοκίμασε παίκτες. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το ότι έκανε αλλαγή τον κορυφαίο παίκτη του, Μιχαηλίδη. Σίγουρα η αντικατάσταση του είχε τη σκοπιμότητα να δει ο κόουτς σε τι κατάσταση βρίσκεται και ο έμπειρος Κρέσπο. Δοκίμασε μέχρι και τον Κωνσταντέλια. Ξεκίνησε με βασικό τον Λύρατζη και στη συνέχεια ξαναέδωσε χρόνο στον μαχητικό Μιχάι. Ολοφάνερα λοιπόν έδειχνε πως αλλού σκόπευε και όχι τόσο στο αποτέλεσμα. Όχι βέβαια ότι δεν θα ήθελε μια νίκη.

Σε ατομικό επίπεδο όπως προαναφέραμε κορυφαίος ήταν ο Μιχαηλίδης. Βελτιωμένος παρουσιάστηκε και ο Τζόλης. Το δίδυμο Τσιγγάρα – Αουγκούστο τα πήγε καλά. Το ίδιο και ο Πασχαλάκης και ο Βαρέλα. Φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλε ο Μπάµπα. Έφαγε πολύ ξύλο ο Κρµέντσικ, όπως και ο Σφιντέρσκι στο β΄ηµίχρονο, µε την ανοχή του ανεκδιήγητου Φωτιά ο οποίος είχε ξεχάσει τις κάρτες του για τους Ολυμπιακούς. Είχε όμως καρφωμένο στο μυαλό του να δώσει κίτρινη κάρτα από τα αποδυτήρια σε έναν παίκτη του ΠΑΟΚ (Ουάρντα). Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι πριν από την επίτευξη του μοναδικού γκολ, έγιναν δύο απανωτά φάουλ σε παίκτες του ΠΑΟΚ.

Συνοψίζοντας, καταλήγουμε µε όσα είδαμε πως αυτόν τον Ολυμπιακό «τον έχει» ο ΠΑΟΚ σε μια πρώτη ανάγνωση σε ό,τι αφορά τον τελικό. Οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα, όσα είχαν και δεν είχαν. Τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και δυναμικής. Στην αντίπερα όχθη αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε µία αξιόλογη πηγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.