«Αυτοκτονία» ΠΑΟΚ (95-85), άλμα παραμονής για την Λάρισα

Πέτρος Χαριζακλής11 Ιανουαρίου 2020

Το παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμο για τον ΠΑΟΚ. Η ψυχολογία ήταν ανεβασμένη μετά τις νίκες επί του Αρη και της Νεπτούνας, ωστόσο η ομάδα του Χαραλαμπίδη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λάρισας και ηττήθηκε με 95-85.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός αμυντικά και αυτό φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο που στα 14 πρώτα λεπτά δέχθηκε 39 πόντους, σε ένα παιχνίδι που έπαιζε την ύπαρξή του. Το μπάσκετ που έπαιζαν οι «ασπρόμαυροι» ήταν άναρχο κόντρα σε μια εξαιρετική Λάρισα. Στα μισά της τρίτης περιόδου ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο σκορ, ωστόσο δεν κατάφερε να αυξήσει την διαφορά και το 69-70 στο τέλος της τρίτης περιόδου δεν του έδωσε την αυτοπεποίθηση για να παραμείνει μπροστά και στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έκανε επίθεση κυρίως με τρίποντα, δεν έπαιζε σωστά άμυνα κόντρα σε μια Λάρισα που έμπαινε μέσα στην ρακέτα για να βρει εύκολα καλάθια.

Πρωταγωνιστής για την Λάρισα ο Χίκι που τελείωσε το ματς με 26 πόντους σε 30 λεπτά αγώνα, με τον Γκάρετ να έχει 18 και να βοηθάει και αυτός στο σκοράρισμα. Από τον ΠΑΟΚ διασώθηκε ο Νόουλς που έκανε νταμπλ νταμπλ (18 πόντους-10 ριμπάουντ), ενώ είχε από κοντά τους Σόρτερ και Μπράουν με 16.

Ο κόσμος του Δικεφάλου βρέθηκε και στο κλειστό της Νεάπολης και σε όλο το ματς προσπάθησε να υποστηρίξει την ομάδα του όμως η κακή αμυντική συμπεριφορά των «ασπρόμαυρων» δεν επέτρεψαν να δοθεί συνέχεια στην μεγάλη νίκη επί του Αρη και παραμένουν χωρίς νίκη εκτός έδρας.

Τραγική άμυνα του ΠΑΟΚ, δέχθηκε 39 πόντους σε 14 λεπτά

Ο Δικέφαλος έκανε κακό ξεκίνημα στον αγώνα και έπαιζε άναρχο μπάσκετ κόντρα σε μια εξαιρετική Λάρισα. Στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω με δέκα πόντους πληρώνοντας την κακή του άμυνα αλλά και τις κακές επιλογές του στην επίθεση. Στη συνέχεια προσπάθησε να βελτιώσει την επίθεσή του και κατάφερε, πετυχαίνοντας 27 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως στην άμυνα ήταν τραγικός. Σε 14 λεπτά δέχθηκε 39 πόντους σε ένα παιχνίδι που έπαιζε την ζωή του. Τελικά, παρά την κακή του αμυντική παρουσία, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να μειώσει στους έξι και να παραμείνει στη διεκδίκηση της νίκης με το τέλος του ημιχρόνου.

Πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, «αυτοκτονία» στην άμυνα

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Χαραλαμπίδη μπήκε δυνατά με αποτέλεσμα στα μισά της βρέθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπροστά στο σκορ με 60-62. Η κακή του άμυνα όμως δεν του επέτρεψε να ανεβάσει την διαφορά πάνω από τους 4 πόντους και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει. Πήγε στην τέταρτη περίοδο με 69-70 αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά. Μάλιστα σε έξι λεπτά της τελευταία περιόδου πέτυχε 11 πόντους και στα τέσσερα τελευταία πέτυχε μόλις 4 πόντους, με αποτέλεσμα η Λάρισα να περάσει μπροστά και να πάρει και την διαφορά των δέκα πόντων (95-85) μαζί με το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 48-42, 69-70, 95-85

Λάρισα (Αγγέλου): Γκάρετ 18, Ρας 8, Χάρις 13, Παπαντωνίου 9, Παρκς 11, Χίκι 26, Τσιλούλης 2, Σπυρόπουλος 2, Φλόιντ 6

ΠΑΟΚ (Χαραλαμπίδης): Σμιθ 11, Σχίζας 3, Σόρτερ 16, Ουίγκινς 4, Νόουλς 18 (10 ριμπ.), Μπράουν 16, Τσόχλας 3, Μαργαρίτης 8, Μπεστ 4, Σαρικόπουλος 2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.