Αυτοκριτική αλλά και ανάληψη ευθυνών, με «πισω-γυρίσματα» δεν πας πουθενά

Δημήτρης Μπούζας20 Οκτωβρίου 2021


Θεωρείται βέβαιο ότι ακόμη δεν έχουν συνέλθει οι ΠΑΟΚτσήδες από το ισχυρότατο πλήγμα. Το ερωτηματικό που τους βασανίζει αυτή τη στιγμή, είναι αν και κατά πόσο το «σοκ» διατάραξε όλες τις παραμέτρους των θετικών προσδοκιών που υπήρχαν για την φετινή χρονιά. Κι αυτό, γιατί πέρα από την ψυχολογία της ομάδας που σίγουρα πειράχθηκε, υπάρχει και ο φόβος μην τυχόν κι έχουμε κι άλλες ενδεχόμενες αρνητικές επιδράσεις στο φάσμα των δραστηριοτήτων του «όλου οργανισμού». 

Όπως επί παραδείγματι αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται και αφορά την μη αναμενόμενη εικόνα μιας θρυλικής έδρας, η οποία δείχνει σταδιακά να χάνει την φλόγα, τη λάμψη και την αύρα της. Αυτό το τελευταίο ασφαλώς δεν οφείλεται στο προχθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά σε μια σειρά προβλημάτων τα οποία προέκυψαν από την απόφαση των οργανωμένων να αντιδράσουν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία. 

Είναι ένα πρόβλημα αρκετά σοβαρό που θα πρέπει να επιλυθεί ταχύτατα, πριν η «κατάσταση» επιδεινωθεί και οδηγήσει σε ακραία κι επικίνδυνα αδιέξοδα. Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό «σοκ», έχουμε να παρατηρήσουμε πως αυτή τη φορά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι οποίες αφορούν τους γνωστούς αντιΠΑΟΚτσήδες που επιχείρησαν να μαγαρίσουν το αποτέλεσμα με βρώμικους υπαινιγμούς, οι απόψεις των φίλων του ΠΑΟΚ στις όποιες παρεμβάσεις τους, κινήθηκαν μονόδρομα στην κατεύθυνση μιας αυστηρής κριτικής για όλους τους εμπλεκόμενους (διοίκηση, κόουτς και παίκτες), από τους οποίους απαιτεί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αντιστοιχούν. 

Στην μεν διοίκηση καταλογίζουν ενοχές γιατί άφησαν προκλητικά και απερίσκεπτα αβοήθητο τον προπονητή, στερώντας του και τις στοιχειώδεις μεταγραφικές βοήθειες. Στον Ραζβάν να βλέπει με περισσότερη διαύγεια τις επιλογές του γιατί εμμονές του τύπου Τέιλορ τρομάζουν και εκθέτουν. Τέλος, στους παίκτες τους προειδοποιούν ότι εμφανίσεις όπως αυτές οι τελευταίες, την επόμενη φορά δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Είπαμε παραπάνω πως η κριτική που ακολούθησε το απαράδεκτο προχθεσινό αποτέλεσμα σε ότι αφορά τον κόσμο του ΠΑΟΚ, έγινε χωρίς παρεκκλίσεις και συγχωροχάρτια και αφορούσε τους πάντες και τα πάντα. 

Ο κόσμος ζήτησε ανάληψη ευθυνών και προειδοποίησε ότι δεν θα γίνει ανεκτό από εδώ και πέρα το οποιοδήποτε παραστράτημα. Κλείνοντας τον «κύκλο» της προχθεσινής ντροπής κι ερμηνεύοντας πιστεύουμε και τις επιθυμίες του κόσμου του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που η αμεσότητα των μεγάλων αγωνιστικών υποχρεώσεων απαιτεί αστραπιαία κινητοποίηση, συστήνουμε στους έχοντες την ευθύνη να σπεύσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αποκαταστήσουν στο μέτρο του δυνατού ότι διαταράχθηκε. 

Σε ότι αφορά βέβαια κάποιες διαμαρτυρίες που υπάρχουν και οι οποίες ακούστηκαν στις χθεσινές ραδιοφωνικές εκπομπές για τη NOVA, δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι καινούργιο, από τη στιγμή που σε πρόσφατο σχόλιο μας το εν λόγω συνδρομητικό κανάλι το είχαμε εντάξει σε ένα σκληρό μιντιακό αντιΠΑΟΚτσήδικο μπλοκ, με την ελπίδα βέβαια πως η νέα ιδιοκτησία θα φρόντιζε να το απαλλάξει από το βεβαρημένο παρελθόν του.

ΥΓ: Το σουξέ του συγχωρεμένου του Στράτου Διονυσίου: «Άντε κάντε όλοι στην μπάντα να έρθει να χορέψει ο Σαλονικιός», θυμηθήκαμε βλέποντας το παιχνίδι ΑΕΚ – Ατρομήτου και απολαμβάνοντας την διαιτησία του δικού μας Γιάννη Παπαδόπουλου. Και το θυμηθήκαμε υποχρεωτικά, από τη στιγμή που παρόμοιες διαιτησίες είχαμε από τον ίδιο και υπέρ της ομάδας του δημοσίου. Έτσι, οι δύο χαλίφηδες του ελληνικού ποδοσφαίρου με το δίκιο τους μπορούν να τραγουδάνε – με μια μικρή παράφραση βέβαια – το τραγούδι του Στράτου: «Άντε κάντε όλοι στην μπάντα, να έρθει να μας διαιτητεύσει ο Σαλονικιός».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.