Αυτοί οι τρεις μπορούν να αποτελέσουν τη σωστή αφετηρία αλλά και την βάση του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας08 Ιουνίου 2023

Έπιασαν οι ζέστες… και η πίεση μαζί με το άγχος, δυσκολεύουν και τις προσπάθειες και τις κινήσεις που απαιτούνται, για να ολοκληρωθεί μια γενναία επιχείρηση όπως αυτή που έχει εξαγγελθεί, για την «εκ θεμελίων» ανασυγκρότηση του ΠΑΟΚ

Τα κενά θα τα χαρακτήριζε ο καθένας τεράστια, στο ήδη απογυμνωμένο ρόστερ. Το αν υπήρξε αξιόλογος και έγκαιρος μεταγραφικός σχεδιασμός, θα φανεί και θα αποδειχθεί πολύ σύντομα. Μια υπενθύμιση που ίσως θα πρέπει να γίνει, είναι ότι αυτή τη φορά μπήκε στο περιθώριο ο τεχνικός διευθυντής που τα έκανε «μούσκεμα» την μαύρη χρονιά που πέρασε. 

Να σκεφτεί κανείς ότι ο συμπαθέστατος Πορτογάλος, είχε και βοηθό (!) συμπατριώτη του πλουσιοπάροχα πιστεύουμε αμειβόμενο όπως και ο ίδιος, ώστε να φέρει σε πέρας έναν ανύπαρκτο μεταγραφικό σχεδιασμό. Θα μου πείτε ότι στην «αυλή των θαυμάτων» όπως έχει καταντήσει «ο όλος οργανισμός», όλα μπορούσαν κατά καιρούς να συμβούν. 

Η αφασία και τα συγχωροχάρτια αποτελούσαν την μόνιμη εστία ενός αυτοκαταστροφικού εφησυχασμού. Και μια δεύτερη υπενθύμιση, η οποία θα πρέπει να εκληφθεί και σαν αυστηρότατη προειδοποίηση για όλους, είναι ότι ο θυμός - αυτή τη φορά του μεγαλομετόχου – ξεπέρασε τα όρια ασφαλείας. Με αυτά και με αυτά λοιπόν και με την πίεση και το άγχος που προκαλούνται από την μέγγενη των χρονικών περιθωρίων, η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ του ΠΑΟΚτσήδικου ρόστερ φαντάζει (μάλλον και είναι) σαν εφιάλτης. 

Μέχρι σήμερα μέσα στις ανεπίσημες διαρροές ιδιαίτερα από το γνωστό κύκλωμα των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ - διαβάζουμε και ακούμε για ένα συγκροτημένο και καλά μελετημένο πρόγραμμα κινήσεων. Αυτό χωρίς βέβαια να υπάρχουν ενδείξεις (πολύ περισσότερο και αποδείξεις)… «επί του πρακτέου». 

Μερικά ονόματα δευτεροκλασάτων (ελεύθερων ή δανεικών) αγαπημένη συνήθεια για κάποιους άσχετους μέσα στον οργανισμό και από εκεί και πέρα… ουδέν νεότερο. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν προσεγγίσεις σε στόχους που προφανώς και για ειδικούς λόγους ή δεν προχωρούν σε αποτελέσματα ή προφυλάσσονται από κάποιες πιθανές πλειοδοσίες. Ας μείνουμε όμως σε αυτά τα λίγα σε ότι αφορά βέβαια την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ας μιλήσουμε για την «ταμπακιέρα». 

Κάτι που προβάλουμε στον τίτλο μας και που θα επιθυμούσαμε να το συζητήσουμε, αν ήταν εφικτό, με τους υπεύθυνους της επιχείρησης ανασχεδιασμού και ανασυγκρότησης του δικέφαλου. Στην «αγορά» στόχοι «ανοιχτοί» στην οποιαδήποτε πρόταση, παραμένουν τρεις αξιόλογες περιπτώσεις. Κατά την ταπεινή μας άποψη ποιοτικότατοι. Εκ των οποίων οι δύο, εκτός των μεγάλων ευρωπαϊκών εμπειριών που διαθέτουν και της ιδανικής ποδοσφαιρικής ηλικίας, επιπρόσθετα έχουν ένα αδιαμφισβήτητο ψυχικό δέσιμο με τον ΠΑΟΚ. 

Θεωρούνται «παιδιά» του, γαλουχημένα με τα ορθόδοξα ΠΑΟΚτσήδικα νάματα. Καταβολές των οποίων παρέμειναν στην μέχρι τώρα εξαιρετική επαγγελματική διαδρομή τους. Επαναλαμβάνουμε το επίπεδο τους είναι υψηλό. Πέλκας, Σταφυλίδης και στη σειρά ο Ιταλός φορ Γκαμπιαντίνι. Τρεις κινήσεις άμεσες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αφετηρία αλλά και μια εξαιρετική βάση, για να στηθεί και να πετύχει η κάλυψη της μαύρης τρύπας του ρόστερ, με παίκτες υψηλού επιπέδου. 

Και σε ότι έχει σχέση με τους δύο εκ των τριών, με ότι σημαίνει το να ανδρώθηκαν με την ασπρόμαυρη φανέλα, μέσα στη θρυλική Τούμπα. ΥΓ: Ο Μελισσανίδης είναι έτοιμος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα δίνοντας 8 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει την ρήτρα του Πινέδα. 

ΥΓ2: Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν άκουσαν με καλή διάθεση μια είδηση που κυκλοφόρησε χθες και η οποία έχει σχέση με το ενδιαφέρον κάποιων Αράβων, για ένα λίφτινγκ της Τούμπας, ενόψει του Μουντιάλ του 2030. Εδώ μιλάμε για αναμονή της έναρξης των εργασιών της νέας Τούμπας και όχι για μερεμέτια. 

ΥΓ3: Ο Ουάρντα «μήλο της έριδος» διεκδικείται (ή προτάθηκε) σε Αστέρα Τρίπολης, Άρη και Ατρόμητο. 

ΥΓ4: Για όνομα του Θεού, διαβάζουμε και κάνουμε τον σταυρό μας: Ο Πολωνός διεθνής Κετζιόρα παίκτης του ΠΑΟΚ, δήλωσε στο διαδίκτυο ότι έμαθε από το ίντερνετ ότι δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Και κάτι ακόμη, ότι άλλα του είχε μπει ο συμπαθέστατος Μπότο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.