Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι στην Ευρώπη

Δημήτρης Μπασμπαρέλας29 Σεπτεμβρίου 2020

Ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άφησαν το "αποτύπωμά" τους το περασμένο Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Ευρώπης και δη στα τέσσερα κορυφαία Πρωταθλήματα.

Ισως θα μπορούσαν να είχαν θέση και οι Ρόμπινσον (σ.σ. δύο γκολ στο 3-3 της Γουέστ Μπρομ με την Τσέλσι), αλλά και ο Μπόουεν (δύο γκολ στο 4-0 της Γουέστ Χαμ επί της Γουλβς) ή ίσως ο Λοσάνο της Νάπολι με δύο επίσης γκολ στο 6-0 επί της Τζένοα. Ακόμη και ο Μερίνο της Σοσιεδάδ με δύο ασίστ ή ο Μουνίρ της Σεβίλλης με γκολ και ασίστ.

Χωρίς μεγάλους "προλόγους" σας παραθέτουμε τους καλύτερους, όπως τους επιλέξαμε... Οι περισσότεροι είχαν, πάντως, συμμετοχή σε τρία γκολ των ομάδων τους.

11. Λούκα Καλντιρόλα (Μπενεβέντο)

Ο 29χρονος Ιταλός αμυντικός ήταν ο "μπροστάρης" της μεγάλης ανατροπής στο 3-2 της Μπενεβέντο στη Γένοβα. Η ομάδα του έχανε 2-0 από τη Σαμπντόρια και αυτός έβαλε τα δύο γκολ για την ισοφάριση, αν και δεν είναι ο ρόλος του να σκοράρει. Γι' αυτό και επιλέχθηκε. Πέρσι και πρόπερσι είχε από τρία σε όλη τη χρονιά.  

10. Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Γλίτωσε τη Γιουβέντους από την ήττα στη Ρώμη (2-2). Εβαλε και τα δύο γκολ των πρωταθλητών. Υπέδειξε ψυχραιμία στο πέναλτι και έβαλε γκολ με κεφαλιά, με άλμα στα 2.28 μέτρα, ενώ η ομάδα του έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Πολύτιμη συνεισφορά.  

9. Ανχελ Κορέα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Το "εκκωφαντικό" ντεμπούτο του Λουίς Σουάρες πέρασε σε δεύτερη μοίρα την εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση του 25χρονου Αργεντινού. Είχε συμμετοχή στα τρία από τα έξι γκολ των "ροχιμπλάνκος" στο 6-1 επί της Γρανάδα. Εβαλε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ σε Ντιέγκο Κόστα και Ζοάο Φέλιξ. Ουσιαστικός και αποτελεσματικός...  

8. Αντρέι Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ)

Εβαλε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της τεράστιας νίκης επί της Μπάγερν Μονάχου. Το επιβλητικό 4-1 της Χόφενχαϊμ έκανε τον γύρο του κόσμου, με τον Αντρέι Κράμαριτς να είναι οδηγός. Σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ.  

7. Αλεχάντρο Γκόμες (Αταλάντα)

Τί να κάνει άλλο ο αρχηγός; Η Αταλάντα άρχισε την "εκστρατεία" της με διπλό στο Τορίνο (4-2) και μάλιστα με ανατροπή. Ο 32χρονος Αργεντινός αρχηγός της ήταν "εκεί", αφού είχε συμμετοχή στα τρία από τέσσερα τέρματα. Εβαλε το πρώτο και μοίρασε άλλες δύο ασίστ σε Μουριέλ και Χάτεμπερ. Οι δύο ασίστ προήλθαν από τέσσερα βασικά του περάσματα.  

6. Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Σε... φόρμα. Ο Βέλγος σημείωσε δεύτερο σερί γκολ στο Πρωτάθλημα, μετά από την πρεμιέρα. Στο επιβλητικό 6-0 της Κυριακής (27/9) με την Τζένοα σκόραρε για το 3-0. Επιπλέον, παρείχε την πολύτιμη βοήθειά του για τα δύο γκολ του Λοσάνο με ισάριθμες ασίστ, ενώ έκανε και τέσσερα βασικά περάσματα, περισσότερα απ' όλη την Τζένοα.  

5. Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

Τα λόγια περιττεύουν. Απλά κορυφαίος. Χατ-τρικ κόντρα στη Σίτι του Γκουαρντιόλα και επιβλητικό εκτός έδρας 5-2 για τη Λέστερ στο "Etihad" με σειρά από ρεκόρ. Δεν λάθεψε σε κανένα από τα δύο πέναλτι, ενώ έβαλε γκολάρα και με τακουνάκι. Εφτασε ήδη τα πέντε γκολ σε τρία ματς.  

4. Ανσού Φάτι (Μπαρτσελόνα)

Εχει μέλλον. Ο μικρός της Μπαρτσελόνα έδωσε ρεσιτάλ στο 4-0 επί της Βιγιαρεάλ. Εβαλε δύο γκολ, ενώ είχε και κερδισμένο πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μέσι. Δύο βασικά περάσματα, τρεις επιτυχημένες ντρίμπλες. Ο 17χρονος ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος του ματς.  

3. Νίκλας Φίλκρουγκ (Βέρντερ Βρέμης)

Ηταν η αιτία απόλυσης του Ντέιβιντ Βάγκνερ από τη Σάλκε. Εκανε πέντε σουτ στην εστία και βρήκε τρεις φορές δίχτυα ο φορ της Βέρντερ Βρέμης στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Σάλκε με 3-1. Επίσης, κέρδισε τέσσερις εναέριες μονομαχίες ο 27χρονος Γερμανός. Πέρσι, είχε τέσσερα γκολ σε οκτώ ματς. Φέτος, έχει τρία σε δύο ματς!  

2. Ρομπέρτο Σοριάνο (Μπολόνια)

Ο 29χρονος Ιταλός μέσος (είναι γεννημένος στη Γερμανία) ήταν εξαιρετικός στην ευρεία νίκη της Μπολόνια με 4-1 επί της Πάρμα το βράδυ της Δευτέρας (28/9), καθώς σκόραρε δύο φορές. Παράλληλα, μοίρασε και ασίστ για το τρίτο γκολ στον Ολσεν. Δύο πάσες "κλειδιά", πέρα από την ασίστ, αλλά και δύο πετυχημένα τάκλιν. Μεστή εμφάνιση.  

1. Λουίς Σουάρες (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Ονειρικό ντεμπούτο και "μήνυμα". Εκανε τα πάντα σε διάστημα 23 λεπτών στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Δύο γκολ, μία ασίστ, κερδισμένο πέναλτι, αν και ακυρώθηκε, λόγω VAR και ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης της Ατλέτικο με δύο γκολ σε ντεμπούτο στη La Liga και ο πρώτος με γκολ και ασίστ πάλι φυσικά για την Ατλέτικο στον 21ο αιώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.