Ποιοι είναι οι Λαρίν και Μιρέν που προσφέρει η Μπεσίκτας για Γιαννούλη

Metrosport Team09 Μαΐου 2020

Εχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι οι δύο παίκτες που ανήκουν στην Τουρκική Μπεσίκτας (έχουν και οι δύο συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022) και σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα από την συγκεκριμένη χώρα, μπορούν να παραχωρηθούν στον ΠΑΟΚ, με την προύπόθεση πως ο Δικέφαλος θα ανάψει το πράσινο φώς για την παραχώρηση του Δημήτρη Γιαννούλη.

Βεβαίως πρέπει να αναφέρουμε πως το όνομα του 25χρονου Καναδού επιθετικού Κάιλ Λαρίν, το είχαμε προτάξει στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport πριν από τρείς ημέρες, δίνοντας όλα τα δεδομένα της υπόθεσης και διευκρινίζοντας κυρίως, πως ο Λαρίν αρέσει στον Φερέιρα γιατί έχει πολύ καλές επιδόσεις.

Ο 25χρονος Κάιλ Λαρίν λοιπόν, ύψους 1.88μ. φορ, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Καναδά, ανήκει στην Μπεσίκτας και προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με την Ζούλτε Βάρεγκεμ (9 γκολ και 11 ασίστ σε 33 επίσημα ματς).

Το όνομα του παίκτη έφτασε μέσω της οικογένειας Σαββίδη που αρέσει στον Αμπέλ Φερέιρα που έχει θετική άποψη για τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, για να κινηθεί ο ΠΑΟΚ πρέπει να συντρέξουν δύο συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως είχαμε αναφέρει.

Η μία είναι να πουληθεί ένας από τους δύο υπάρχοντες φορ στο ρόστερ (Ακπομ ή Σφιντέρσκι) και η άλλη να προκύψει σενάριο δανεισμού του με το συμβόλαιό του να μοιράζεται στα δύο (εδώ έρχεται να «κολλήσει» εν μέρει και το δημοσίευμα από την Τουρκία για τις προθέσεις της Μπεσίκτας). 

Βάσει του συμβολαίου που έχει υπογράψει με την Μπεσίκτας ο Λαρίν, αμείβεται με 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως, χρήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ. Για αγορά δεν μπορούμε να συζητάμε γιατί το μπάι άουτ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλό.

Κατά συνέπεια, ας πούμε ότι το όνομά του διεθνή Καναδού φορ με τα 8 γκολ σε 31 ματς φορώντας την φανέλα με το εθνόσημο, είναι πλέον τσεκαρισμένο και ο ΠΑΟΚ θα είναι σε κατάσταση σταντ μπάι.

Εφόσον οι Τούρκοι προχωρήσουν στην πρόταση (κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι χθες) και ΚΥΡΙΩΣ αν ο ΠΑΟΚ απαντήσει θετικά, τότε και μόνο τότε, θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Ο δεύτερος παίκτης που γράφουν οι Τούρκοι είναι ο 28χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός Νικολά Ισιμά Μιρέν.

Τη φετινή σεζόν ο Μιρέν έπαιξε ως δανεικός στην Τουλούζ, ομάδα στην οποία έπαιξε ο Ευθύμης Κουλούρης. Ο Μιρέν αγωνίστηκε σε 14 ματς στη Ligue 1 (1.260 λεπτά) και σε 2 του Λιγκ Καπ (180 λεπτά) πετυχαίνοντας 1 γκολ.

Η Βαλενσιέν ήταν η πρώτη του ομάδα σε επίπεδο ανδρών από την οποία μετά από τριετή παρουσία (2010-2013) πήρε μεταγραφή στην Μονακό. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Αιντχόφεν η οποία τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2015. 

Στην PSV έπαιξε σε 130 παιχνίδια με απολογισμό 6 γκολ και 1 ασίστ. Εντυπωσιακό είναι το ότι σε αυτά τα παιχνίδια δέχτηκε μόλις 9 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη. Τον Ιανουάριο του 2019 πουλήθηκε στην Μπεσίκτας στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα και φυσικά όπως προαναφέραμε έχει σε ισχύ συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Βέβαια αξίζει η επισήμανση πως ο ΠΑΟΚ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, δεν ψάχνεται για κεντρικό αμυντικό. Σε αυτές τις θέσεις είναι «κομπλέ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.