Αυτογελοιοποιείται η Ε.Ε.Α., αλλά... πέρα βρέχει,

Στέλιος Γρηγοριάδης12 Νοεμβρίου 2020

Αυτοαναιρούνται και αυτογελοιοποιούνται τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού εγκρίνοντας τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τον Πανόπουλο και τον Συγγελίδη. Οι ίδιοι που είχαν εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ (και της Ξάνθης) επειδή ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και τηςΞάνθης είναι η ίδια εταιρεία, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, έρχονται τώρα να μας πουν ότι ιδιοκτήτες της Ξάνθης είναι ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης. Μιλάμε για την αποθέωση του παραλογισμού, αλλά και της άγνοιας κινδύνου και ντροπής που έχουν οι Αρκούδηδες και οι Μαρούπες. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα εκτεθούν για μία ακόμη φορά, δεν τους καίγεται καρφί αν θα ξαναγίνουν καταγέλαστοι.

Προφανώς η αδειδότηση της Ξάνθης μέσω της έγκρισης της μεταβίβασης των μετοχών αποτελεί πρόκριμα για την υπόθεση που πρόκειται (ένας Θεός ξέρει πότε) να εκδικαστεί από την Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, μετά τη γνωστή απόφαση του CAS, στο οποίο είχε προσφύγει ο ΠΑΟΚ. Αλλά αυτό είναι, επί της ουσίας, το λιγότερο σημαντικό. Το μείζον είναι ότι τα ίδια μέλη της ίδιας επιτροπής άλλους ιδιοκτήτες αναγνωρίζουν σε μια ομάδα κάποια στιγμή και άλλους κάποια άλλη, χωρίς να έχει μεσολαβήσει καμία απολύτως αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν υπάρχει καμία ανώτερη δικαστική ή οποιαδήποτε άλλη αρχή για να κρίνει το γελοίο των αντικρουόμενων αποφάσεών τους. Στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει οτιδήποτε παράλογο και αστείο χωρίς να ενοχλείται κανείς, χωρίς να αντιδρά κανείς και χωρίς να τιμωρούνται αυτοί που προσβάλλουν τη δικαιοσύνη και πολλούς άλλους θεσμούς.

Ασχετο, αλλά πολύ πιο σοβαρό, σημαντικό και κρίσιμο: Ολη η χώρα έφτασε στο σημείο να υποστεί lockdown εξ αιτίας της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, αλλά για πολλούς πέρα βρέχει ακόμη και τώρα. Οι “ψεκασμένοι”, οι ψευτοεπαναστάτες και οι πάσης φύσεως ηλίθιοι δεν εννοούν να αποδεχτούν τον κίνδυνο και να σεβαστούν τα αυτονόητα. Εγινε αυτό ακριβώς που είχαμε προβλέψει. Τώρα πέφτει βούρδουλας, γιατί δυστυχώς μόνο με τον βούρδουλα καταλαβαίνουν οι ανόητοι. Από τις 9 το βράδυ κλεισμένοι στο σπίτι, να μεταδίδουν τον κορωνοϊό (αν είναι μολυσμένοι) μόνο στους δικούς τους ανθρώπους. Κι αν τους χάνουν, να ξέρουν ότι φταίνε αυτοί, αν βέβαια σταθούν οι ίδιοι τυχεροί και δεν φύγουν πρώτοι. Επρεπε να φτάσουμε εδώ; Επρεπε να δείξουμε τόση ανευθυνότητα;

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε την κυβέρνηση και να ψάχνουμε να βρούμε λάθη στη διαχείριση της όλης κατάστασης. Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, ακόμη και την επιτροπή των γιατρών που εισηγείται τα μέτρα. Σίγουρα... αν ήμασταν εμείς στη θέση τους θα τα κάναμε όλα μια χαρά, γιατί ξέρουμε περισσότερα και είμαστε πιο έξυπνοι. Μέχρι, όμως, να γίνουμε πρωθυπουργοί ή λοιμωξιολόγοι, μήπως να πάψουμε να είμαστε ανεύθυνοι και ασυνείδητοι;

ΥΓ. Σε λίγους μήνες τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα είναι διαθέσιμα. Εύχομαι κάποτε να ανακαλυφθεί και εμβόλιο για τη βλακεία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.