«Αυτό το Πάσχα το Metropolis 955 σε στέλνει 4ήμερο στην Κέρκυρα»!

Metrosport Team12 Απριλίου 2022

«Αυτό το Πάσχα το Metropolis 955 σε στέλνει 4ήμερο στην Κέρκυρα»!

Συντονιστείτε καθημερινά με τις εκπομπές. Μόλις ακούσετε σε ανύποπτο χρόνο το ηχητικό «Αυτό το Πάσχα το Metropolis 955 σε στέλνει 4ήμερο στην Κέρκυρα με δωρεάν μεταφορά και διαμονή», έχετε 5 λεπτά στην διάθεση σας για να καλέσετε στο 2310909090, να μπείτε στην κλήρωση και να κερδίσετε ένα μοναδικό 4ήμερο για 2 άτομα, με δωρεάν μεταφορικά και διαμονή με πρωινό σε ξενοδοχείο, στην πανέμορφη Κέρκυρα!

H κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου, στην εκπομπή Πλάκα Τέλος.

Και το Πάσχα στο Metropolis είναι μοναδικό!

Mια προσφορά από το LA TRAVEL /Ταξίδι για σένα!

https://www.latravel.gr/

Πρόγραμμα εκδρομής

22-25/4 ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

(Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου)

Φθάνουμε Ηγουμενίτσα και ακολούθως μεταβαίνουμε στο πλοίο για Κέρκυρα. Άφιξη στην Κέρκυρα και μεταφορά για το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών.

Το Ποντικονήσι, είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου. (Ο βράχος είναι φυσικό μουσείο και απαγορεύεται κάθε επίσκεψη, ώστε να μην καταστραφεί από τα ποδοπατήματα των επισκεπτών. Κατά τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, στο Ποντικονήσι χτίστηκε μοναστήρι με εκκλησία αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το οποίο γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής. Μόνο αυτή την ημέρα επιτρέπεται η επίσκεψη στο νησί για προσκύνημα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες επιτρέπεται μόνον η στιγμιαία επίσκεψη και η άμεση αναχώρηση από το βράχο και μάλιστα μόνο σε ορισμένα σημεία του, κάτω από την επίβλεψη υπευθύνων φυλάκων).

Στη συνέχεια επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού «Αχίλλειον», ένα παλάτι χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. (Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό αξιοθέατο της Κέρκυρας που βρίσκεται παρά τον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η έπαυλη αυτή σχεδιάστηκε από τους Ιταλούς αρχιτέκτονες Ραφαέλε Καρίττο και Αντόνιο Λάνντι, σε πομπηινό ρυθμό και χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία.) Άφιξη στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση.

Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην πόλη για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 21.00, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

(Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 08.30 για την Εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος (για όσους θέλουν να κοινωνήσουνε) και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δούμε επίσης ένα από τα πιο ωραία έθιμα του νησιού στις 12.00 την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο την παλιά πόλη όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη.

Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 12 μ.μ., οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας. Το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών το Πάσχα στην Κέρκυρα έχει μακρά ιστορία που χάνεται πάλι στην εποχή της Ενετοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες για το πώς ξεκίνησε. Και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου ο Χριστιανισμός και το Δωδεκάθεο αλληλομπλέκονται, οι θεωρίες έχουν τις αναφορές τους στις δυο αυτές θρησκείες.

Κάποιοι λένε ότι το έθιμο είναι των Καθολικών της Ενετοκρατίας, όπου στην αρχή του χρόνου οι κάτοικοι πετούσαν τα παλιά τους πράγματα για να μπορέσει ο νέος χρόνος να τους φέρει καινούρια και καλύτερα. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας οικειοποιηθήκαν το έθιμο, αντικαθιστώντας όμως τα παλιά πράγματα με τα κανάτια για να προκαλέσουν μεγαλύτερη φασαρία. Η δεύτερη θεωρία αναφέρεται στην περίοδο των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι τον Απρίλιο γιόρταζαν την αρχή της γεωργικής και βλαστικής περιόδου, πετώντας τα παλιά τους κανάτια για να γεμίσουν τα νέα με τους νέους καρπούς. Κάποιοι θα σας πουν σίγουρα στην Κέρκυρα ότι όποια και να είναι η αλήθεια, οι Κερκυραίοι αρέσκονται στο να ξορκίζουν το κακό με τα κανάτια τους, σημαίνοντας και τη λήξη του χειμερινού λήθαργου και την αναγέννηση της Φύσης.

Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας και ένα κομματάκι και να το κρατήσετε μαζί σας όλο το χρόνο – οι ντόπιοι θα σας πουν ότι θα σας φέρει καλή τύχη. Κι εκεί που η φασαρία των μπότηδων τελειώνει, οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους παίζοντας χαρμόσυνη μουσική αυτή τη φορά – το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί” κυριαρχεί στον αέρα. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στην Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση.

Κατά τις 22.00 μετάβαση στο κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

(Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα έχουμε το Πασχαλινό γεύμα (για όσους το έχουν επιλέξει) ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην πόλη για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνος, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή έξοδος για όσους επιθυμούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

(Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου)

Αναχώρηση στις 09.00 από το ξενοδοχείο μας για τη μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε βόλτες στις σπηλιές με καραβάκι για περίπου 30 λεπτά και κόστος στα 10€ το άτομο.Τελευταία ψώνια και ελεύθερος χρόνος για καφές. Το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι για να πάρουμε το καράβι και να επιστρέψουμε στην Ηγουμενίτσα και μετά Αθήνα -Θεσσαλονίκη

    • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα σύγχρονα λεωφορεία με έμπειρους οδηγούς
    • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα μετ’ επιστροφής
    • Διαμονή για 3 βράδια στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
    • Περιηγήσεις του προγράμματος
    • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης (tour operator)
    • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
    • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
    • Ταξιδιωτική ασφάλιση με την Interamerican με κόστος στα 20€ το άτομο (καλύπτει και θέματα covid-19)
    • Πασχαλινό γεύμα σε μπουφέ με κόστος στα 45€ το άτομο (αρνί σούβλας, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, διάφορα ορεκτικά, ποικιλία από σαλάτες, τζατζίκι – ταραμοσαλάτα, αναψυκτικά – κρασί και πολλά άλλα..)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.