Αυτό θέλουν και θα το πάρουν

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος18 Ιουλίου 2020

Τελευταία στήλη η σημερινή με τους Ισπανούς συντροφιά. Η La Liga τελειώνει με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ευρωπαϊκή εξασφάλιση και την παραμονή. Με φαβορί όμως που ξέρουν τι θέλουν και θα το πάρουν.

Φινάλε στην Ισπανία όπου η Ρεάλ και μαθηματικά πήρε το Πρωτάθλημα κερδίζοντας 2-1 τη Βιγιαρεάλ και την Μπαρτσελόνα απογοητευτικά να χάνει 1-2 από τους 10 της αδιάφορης Οσασούνα. Η Μαγιόρκα υποβιβάστηκε και μαθηματικά (χάνοντας από τη Γρανάδα) ακολουθώντας την Εσπανιόλ και η νίκη της Λεγανές (2-0) επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε συνδυασμό με την ήττα (2-3) της Θέλτα από τη Λεβάντε έφερε την πρώτη στο -1 από τη δεύτερη! Στα φρέσκα: Στο Ατλέτικο-Σοσιεδάδ οι γηπεδούχοι θέλουν την 3η θέση, είναι ομάδα του Σιμεόνε και δεν θα χαριστούν αν και τυπικά δεν έχουν κίνητρο. 

Η Σοσιεδάδ θέλει να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά έχει δύσκολο έργο και σε ήττα μπορεί να μείνει εκτός. Η παραμονή εξαρτάται από τη Θέλτα. Κερδίζει στη Βαρκελώνη την υποβιβασμένη Εσπανιόλ και καθαρίζει. Μπορεί να μην έχει τον βασικό της γκολκίπερ, τον Αλβαρεθ και τον Ντ. Σουάρεθ (και ο Σμολόφ αμφίβολος είναι), όμως η Εσπανιόλ ήδη σκέφτεται τους αντιπάλους της στη Segunda. Το θέλει και θα το πάρει. Και για τη Γρανάδα η νίκη είναι μονόδρομος αν θέλει να έχει ελπίδες Ευρωπαϊκής συμμετοχής. Δεν έχει εύκολο έργο κόντρα στην Αθλέτικ και θέλει ρίσκο. Έχουν και το... ιστορικό των ημιτελικών του Κυπέλλου. Ευκαιρία για απάντηση; Μπορεί. Σίγουρα όμως το παιχνίδι εξαρτάρται απόλυτα από τη Χετάφε. Παίζει στην έδρα της αδιάφορης Λεβάντε, νιώθει την ανάσα των Γρανάδα-Βαλένθια, αλλά αν κερδίσει δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Και μάλιστα αν δεν κερδίσει η Σοσιεδάδ, θα αποφύγει και τα προκριματικά του Europa League. 

Στο Μαδριλένικο μίνι ντέρμπι, Λεγανές-Ρεάλ, οι γηπεδούχοι καίγονται για νίκη αναμένοντας στραβοπάτημα της Θέλτα για να σωθούν. Ο Ζιντάν αναμένεται να ξεκουράσει βασικούς παίκτες των Πρωταθλητών, η Λεγανές έχει επιστροφές (Αβαζίεμ, Ρέθιο) αλλά -δυστυχώς- της λείπουν Όσκαρ και Καρίγιο. Ίσως μια σκέψη για GG να χωράει. Το τελευταίο που θεωρητικά απασχολεί είναι το Σεβίλη-Βαλένθια, αλλά τα σκαμπανεβάσματα των «νυχτερίδων», ο δύσκολος αντίπαλός τους και οι απουσίες (Ροντρίγκο, Γκαγιά, Βαγιέχο) λειτουργούν αποτρεπτικά.

Αν η Αταλάντα ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένη στην αρχή της σεζόν τώρα θα μιλούσαμε για φινάλε με τεράστιο ενδιαφέρον για τον τίτλο. Στην Ιταλία βέβαια τα πράγματα εξαρτώνται από τη Γιουβέντους. Οι Μπεργκαμάσκι είναι κατά κοινή παραδοχή η πιο εντυπωσιακή ομάδα, η πιο πειστική και κυνηγάει πολλά και σημαντικά ρεκόρ. Στη Βερόνα που επίσης θα παίξει ανοικτά, αναμένεται να δούμε ανοικτό ματς, στο οποίο σωστά είναι φαβορί η Αταλάντα. Σε συνδυασμό με γκολ ανεβαίνει η απόδοση και το ρίσκο δεν είναι και πολύ μεγάλο (επιστρέφει και ο πρώτος της σκόρερ ο Μουριέλ). Αν συνεχίσει να τρώει... χαστούκια η Γιουβέντους, ποτέ δεν ξέρεις. 

Η άλλη ομάδα που τα πηγαίνει εξαιρετικά μετά την επανέναρξη και διεκδικεί πράγματα είναι η Μίλαν. Υποδέχεται την αδιάφορη (μόνο μαθηματικά, γιατί μια χαρά παίζει και δεν χαρίζεται) Μπολόνια και αξίζει το ποντάρισμα στη νίκη της. Πάρμα και Σαμπντόρια έχουν καλές σχέσεις (και οι οπαδοί τους) και δεν θα είναι... χαλασμένες με μια ισοπαλία. Το μεγάλο ενδιαφέρον στην «ουρά» υπάρχει στο ντέρμπι σωτηρίας Τζένοα-Λέτσε, που είναι ωστόσο δύσκολο για προβλέψεις. Ρόμα και Ίντερ παραδοσιακά βγάζουν GG στη Ρώμη και ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι τέτοιος που μπορεί να συνεχίσουν και φέτος την παράδοση με Combo, ενώ στο δευτεριάτικο Γιουβέντους-Λάτσιο, αμφότερες είναι προβληματισμένες και απογοητευτικές τελευταία, αλλά ειδικά η Λάτσιο με ρηχό ρόστερ και σημαντικές απουσίες (Μάρουσιτς, Λούλιτς, Λέιβα και Κορέα), γέρνει την πλάστιγγα στους γηπεδούχους.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Εσπανιόλ - Θέλτα 2

Λεβάντε - Χετάφε 2

Μίλαν - Μπολόνια 1

Βερόνα - Αταλάντα 2 & Over

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.