Το απόγευμα της Τετάρτης (14/4) πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση της EuroLeague Basketball αναφορικά με το φορμάτ που θα επιλεγεί την επόμενη σεζόν. Οι μέτοχοι αποφάσισαν τη διατήρηση του υπάρχοντος τρόπου διεξαγωγής, δηλαδή αυτού με 20 ομάδες και 38 αγωνιστικές.
Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο της αύξησης των ομάδων σε 22, κάτι το οποίο όμως θα έφερνε μία πολύ μεγάλη αλλαγή στην λίγκα, διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν η υποχρεωτική η εισαγωγή περιφερειών κάτι το οποίο όμως θα είναι πιο... ώριμο μελλοντικά.
Προς το παρόν όμως κρίθηκε ότι δεν είναι έτοιμο το έδαφος. Αυτό βέβαια αναμένεται να γίνει σταδιακά τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της EuroLeague τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.
Υπάρχουν πάντως ακόμη εκκρεμότητεσ για το ποιες ομάδες θα απαρτίζουν τη ζητούμενη 20άδα. Η Βιλερμπάν είναι εδώ και καιρό στην πόρτα της εξόδου, η Μονακό βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε δεν έχουν υπογράψει ακόμα τα νέα συμβόλαιά τους.
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube