Αυτό που λείπει, ακόμη, από τον Αρη δεν είναι μόνο η ομοιογένεια και η ετοιμότητα

Βασίλης Μάστορας16 Ιουλίου 2022

Δεν έχει πολλούς λόγους για να θυμάται τον αγώνα με τον Ιωνικό ο Αρης. Από τη στιγμή που ο Μπούργος δεν τον είδε ως πρόβα τζενεράλε και συνέχισε τους πειραματισμούς του, λίγα είναι τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

 Ο Αργεντίνος είτε γιατί ήθελε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, είτε γιατί τον ενδιέφερε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές, ανακάτεψε την τράπουλα. Οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η 11άδα του Αρη στον πρώτο επίσημο αγώνα, αυτόν με τη Γκόμελ την Πέμπτη. Στο πρώτο δηλαδή αγωνιστικό στοίχημα των «κίτρινων» κι αυτό το οποίο θα πρέπει να το κερδίσουν εύκολα ή δύσκολα.

Ο Αρης, με τις επιλογές που έκανε ο Μπούργος ήταν λογικό να είναι ασύνδετος στο α’ ημίχρονο. Πέρα απ’ αυτό όμως και την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, ήταν αισθητό το πρόβλημα του «χτισίματος» των επιθέσεων από πίσω. Η ελπίδα να ανανεώσει ο Ματίγια «έσβησε» χθες, οπότε έχει πλέον μεγάλη αξία να αποκτηθεί ο Μανού Γκαρσία. Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στον άξονα και μπορεί και αξιοποιεί τους επιθετικούς. 

Έναν συμπαίκτη μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά θέλει ο Γκρέι, ο οποίος με τις κινήσεις του χωρίς την μπάλα, δείχνει ποδοσφαιριστή που ξέρει να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, αλλά μάταια περιμένει την μπάλα. 

Ο Ντιόπ θα μπορούσε να είναι ο παίκτης θα «έχτιζε» τις επιθέσεις από πίσω, αλλά μέχρι στιγμής κάνει λιγότερα απ’ αυτά που μπορεί. Αρα είτε ο ποδοσφαιριστής που θα οργανώνει το παιχνίδι και θα βγάζει την μπάλα με ευκολία στους επιθετικούς θα είναι ο Μανού Γκαρσία, είτε κάποιος άλλος με τα δικά του χαρακτηριστικά, το σίγουρο είναι ότι ο Αρης χρειάζεται έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ.

Το έχω γράψει και τις προηγούμενες ημέρες ότι το ταλέντο περισσεύει στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Τι απομένει; Να κερδίσουν τη μάχη με τον χρόνο.

FOCUS

Δηλαδή γιατί είναι προτιμότερο με το σύστημα που επιλέγει η Super League1 να αγωνίζεται στην κατηγορία η Λαμία που ήταν προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα 2021-’22 και όχι η Πρωταθλήτρια του βόρειου Ομίλου της Super League2, Bέροια; Αν αυτό δεν λέγεται εύνοια του συνεταιρισμού προς κάποιους εταίρους τι είναι;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.