Αυτό που κατάφερε ο Άρης, δεν έγινε από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!

Metrosport Team19 Απριλίου 2021

Με τη χθεσινή νίκη του επί του Παναθηναϊκού εκτός του ότι έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της 2ης θέσης και επιβεβαίωσε ότι ως τώρα πορεία του μόνο συμπτωματική δεν είναι, ο Άρης σημείωσε ένα σπουδαίο επίτευγμα. Κατάφερε κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει στην ιστορία της Α' Εθνικής.

Με τη νίκη του με 2-1 στο χθεσινό ματς των πλέι οφ και μετά το 1-0 στις 4 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ για την κανονική περίοδο, ο Άρης έφυγε νικητής δύο φορές από την έδρα του Παναθηναϊκού στην ίδια σεζόν, κάτι που δεν έκανε καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν. Ούτε ο Ολυμπιακό, ούτε η ΑΕΚ, ούτε και ο ΠΑΟΚ, υπολογίζοντας τα ματς κανονικής περιόδου, πλέι οφ αλλά και του Κυπέλλου. Όποιες ομάδες νίκησαν τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας για το Κύπελλο, δεν τα κατάφεραν για το Πρωτάθλημα. Είναι ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα που κατέγραψε ο Άρης του Άκη Μάντζιου.

Παράλληλα βέβαια οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν την κακή παράδοση που είχαν στη Λεωφόρο, αφού νίκησαν για πρώτη φορά μετά τις 13 Οκτωβρίου 1983. Μάλιστα και τότε είχαν επικρατήσει με 2-1 και ανατροπή, όπως και χθες (5’ πέναλτι Τσινός – 43’ κεφαλιά Μιχαλήτσος, 50’ φάουλ Κούης). Οι τρεις επόμενες νίκες του Άρη εκτός έδρας, το 1985, το 2007 και το 2020, ήταν στο «Σπύρος Λούης».

Επιπρόσθετα με τη χθεσινή νίκη, ο Άρης έφτασε τις οχτώ εκτός έδρας, γράφοντας και με αυτόν τον τρόπο ιστορία αφού το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν τα επτά διπλά των σεζόν 1973-74, 1994-95 και 2002-03.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.