«Αυτό καθιέρωσε τον Πέλκα στον ΠΑΟΚ, να μην βιαστούν να βάλουν τον Μιχαηλίδη»

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Γιαννιτσών, Σάββας Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στους Δημήτρη Πέλκα - που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Χαλ στην Τσάμπιονσιπ - αλλά και στον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη. 

«Το είδα το γκολ του Πέλκα, το έχει ξανακάνει. Ο Δημήτρης τα περισσότερα γκολ τα πετυχαίνει με τα πόδια. Είναι σημαδιακό το γκολ, ήταν το πρώτο του με τη φανέλα της Χαλ στην Αγγλία. Αν του ταιριάζει ή όχι το αγγλικό θα το δείξει ο ίδιος. 

Πέρασε από πολλά στάδια και έχει αμφισβητηθεί λόγω του ύψους, λόγω του σώματος και διάφορα άλλα, όμως ξεχνάμε το βασικό, γνωρίζει μπάλα. Θυμάστε τον Μπρίγκελ, πήγε στην Μπουντεσλίγκα και έγινε από τους πρώτους ρολίστες και καθιερώθηκε εκεί. Είμαστε μία χώρα που έχει πιτσιρικάδες που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Εμείς στην ακαδημία μας πρώτο μας μέλημα είναι η τεχνική. Αν δεν την έχεις μέχρι τα 12 σου, είναι δύσκολο να την αποκτήσεις μετά. Όλα τα υπόλοιπα δουλεύονται. Ο Πέλκας δεν μπορούσε να βγάλει άμυνες, όμως το έμαθε κι αυτό που τον καθιέρωσε στον ΠΑΟΚ ήταν η τεχνική του».

Για την επιστροφή του Μιχαηλίδη μετά τον σοβαρό που υπέστη:

«Έπαιζε 10άρι σε εμάς. Είχε τρομερό πόδι, τρομερή μπαλιά και τον γυρίσαμε πίσω για να μπορεί να αξιοποιεί το πόδι του. Ως 6άρι τα πήγε περίφημα σε αυτό. Το θέμα είναι να το κάνει εξίσου καλά κι όταν βρίσκεται πιο μπροστά. Μιλούσαμε όλο αυτό το διάστημα της αποθεραπείας του μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη. Ο χιαστός είναι ο χειρότερος τραυματισμός για τον ποδοσφαιριστή. Όχι μόνο τον ξεπέρασε, διψάει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. 

Αυτή η δοκιμασία τον ωρίμασε. Εύχομαι να είναι προσεκτική η επιστροφή του. Να μην βιαστούν να τον βάλουν. Με πρόγραμμα να επιστρέψει γιατί μπορεί να πάθει καμία υποτροπή. Ο Γιάννης είναι δυνατός χαρακτήρας και αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Εγώ δεν είμαι εδικός στον τομέα της αποκατάστασης, τον βοηθάω κυρίως στο πνευματικό κομμάτι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.