Αυτό είναι το υπερόπλο του Ισραήλ (pic)

Metrosport Team13 Μαΐου 2021

Το πλέον εξελιγμένο σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας βρίσκει την πορεία μιας ρουκέτας, την «κλειδώνει» στο ραντάρ και στη συνέχεια εκτοξεύει πύραυλο που θα την καταστρέψει.

Το Iron Dome είναι η ομπρέλα προστασίας του Ισραήλ από επιθέσεις που μπορεί να δέχεται με ρουκέτες και βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία από το 2011. Κατασκευάστρια εταιρεία του είναι η δημόσια επιχείρηση «Rafael Defense Systems» με έδρα τη Χάιφα. 

Γενικότερα, το «Iron Dome» αποτελεί ένα από τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που προστατεύουν το Ισραήλ, απαρτίζοντας μία αντιπυραυλική ασπίδα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα σύστημα «Iron Dome» αποτελείται από τρία βασικά τμήματα: το σύστημα ραντάρ, το σύστημα ελέγχου πυρός και τη μονάδα εκτόξευσης πυραύλων, από όπου εκτοξεύονται τα βλήματα που κατασκευάζει η «Rafael».


Όταν ανιχνευθεί ένας πύραυλος, το ραντάρ παρακολουθεί την πορεία και την ταχύτητά του και μεταδίδει τα δεδομένα στο σύστημα ελέγχου πυρός μέσω του οποίου προσδιορίζεται το πιθανό σημείο πρόσκρουσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.