«Αυτό είναι το μειονέκτημα στο σύστημα που χρησιμοποιεί ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Μάριος Κουτσιμανής (προπονητής στην Αγγλία) και αναφέρθηκε στο σύστημα (4-2-3-1) που χρησιμοποιεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ.

«Το 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ είναι ένα σύστημα 60% αμυντικογενές και 40% επιθετικογενές. Βέβαια, σ΄ αυτή τη διάταξη ρόλο παίζει και τι παίκτες έχεις στο ρόστερ σου. Το μειονέκτημα σ΄ αυτό το σύστημα που χρησιμοποιεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι όταν παίζει ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον επιθετικό. Σ΄ ένα σύστημα όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι κομβικοί, ακόμα και ο τερματοφύλακας. 

 Ο Ιρουρέτα ξεκίνησε αυτό το σύστημα με τη Λα Κορούνια και έφερε τους τίτλους στην ισπανική ομάδα. Θα πρέπει το σύστημα αυτό να ξέρει να το διδάσκει ο προπονητής. Ο κάθε προπονητής πρέπει να επιλέγει οποιοδήποτε σύστημα ανάλογα με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Ο Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να είναι επιτυχημένος στην Παλμέιρας, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εφαρμόσει το σύστημα που έχει μάθει να δουλεύει. 

Όπως και ο Κλαούντιο Ρανιέρι που κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ με τη Λέστερ και στην Εθνική Ελλάδας απέτυχε. Όταν παίζεις σύστημα με τρία στόπερ , βλέπεις Αντόνιο Κόντε. Είναι ένα σύστημα αμυντικογενές και δεν έχει ισορροπία. Επειδή έχει πολλά τρεξίματα, δεν μπορείς να έχεις φρεσκάδα 90 λεπτά σ΄ έναν αγώνα. Μ΄ αυτό το σύστημα δεν παίρνεις Πρωτάθλημα, μόνο ο Κόντε το κατάφερε. Το πιο ισορροπημένο σύστημα είναι το 4-4-2. Αυτό εφαρμόζει ο Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο με την ομάδα κατέκτησε Πρωταθλήματα κόντρα σε ισχυρές ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, ενώ την έφτασε μέχρι και τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Το πιο διαχρονικό σύστημα είναι του Κρόιφ το 4-3-3. Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται στην επιθετικότητα και στην ισορροπία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.