Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε…

Αρις Νικολάκης01 Φεβρουαρίου 2023

«…Πετάω για τον πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι, όταν περνούν τα μαχητικά μας.

Πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι, να πάει στο σχολειό του.

Πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους, στο ύψωμα της Παναγιάς.

Πετάω για τον ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα, να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του.

Πετάω για τον δασκαλάκο που πληρώνει από την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας. Για αυτούς πετάω.

Για να μπορούν, να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα μας ζωντανή. Ούτε αυτοί ,ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές. Εγώ πετάω για την Πατρίδα μου.

Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους, ζουν για μια στιγμή και όταν πεθαίνουν, ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση .

Πετάω για την ΕΛΛΑΔΑ…».

Έτσι πετούσε το αδικοχαμένο παλικάρι, στα νερά του Ιουνίου! Ο λεβεντογεννημένος Αρκάς υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Α ρε, Χάρε μπαμπέση, σταυρωτή πήρες από την οικογένεια του, το καλύτερο παιδί.

Με την θερμότατη προσευχή και την βαθιά προσκύνηση στον Κύριο, να βρεθεί έν ζωή ο αγνοούμενος πιλότος, από το Νευροκόπι της Μακεδονίας μας, του «Φάντομ»…

Αυτήν την Ελλάδα, την Ελλάδα του Μάριου – Άγγελου θέλουμε. Άραγε ,την αξίζουμε; Κι εάν ναι, τι κάνουμε, για να την έχουμε;

Και τι ειρωνεία; Θρηνεί η Ελλάδα ένα ακόμη χαμό, ενός ακόμη φύλακα αγγέλου της, τις ίδιες ημέρες που χάθηκαν το 1966, στα Ίμια τα παλικάρια: Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος κι Έκτορας Γιαλοψός.

Αθάνατοι! Κι αυτοί κι όλοι οι άλλοι λεβεντογεννημένοι τους οποίους βρήκε ο Χάρος στο φτερό!

Έπεσαν υπέρ πατρίδας… Για τη γη και το ύδωρ και την ελληνική σημαία του Αιγαίου μας!

ΥΓ 1 : Ναι, εκείνη την οποία ήθελαν οι κυβερνώντες της εποχής, να αφήσουν για να την πάρει ο αέρας…

ΥΓ 2 : Και βγαίνουν τώρα, οι στρατιωτικοί της εποχής κι ομιλούν για ολέθρια λάθη των τότε, κυβερνώντων. Όταν μάλιστα, η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη με την δύναμη πυρός της στα Ίμια.

ΥΓ 3 : Και μέχρι σήμερα… Επτασφράγιστο μυστικό η πλήρης αλήθεια για το ξεπούλημα στα Ίμια ! Μέχρι που οι τρύπες στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έγιναν από την… σκουριά, ακούσαμε από αθεόφοβους!

ΥΓ 4 : Θυμίζουμε απλά, τα λόγια του γιου του Χριστόδουλου Καραθανάση, Γιάννη: «…«Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε (ο πατέρας του) - την οποία έχουμε στο σπίτι μας - έχει τρύπες και κηλίδες αίματος; Σημάδια που φανερώνουν πως ο θάνατός του δεν επήλθε από καρδιακό επεισόδιο. Η υπόθεση συγκαλύφθηκε. Το μόνο που ζητώ, είναι να μάθουμε την αλήθεια».

ΥΓ 5 : Κουράγιο μάνες, γυναίκες, παιδιά που ζείτε κι υποφέρετε για τη θυσία των λεβεντογεννημένων σας, στο βωμό της Πατρίδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.