Αυτή τη φορά τον... έπιασε ο Χούμπελ με τη γίδα στην πλάτη

Δημήτρης Μπούζας18 Μαΐου 2020

Αστραψε και βρόντηξε ο εντεταλμένος της UEFA-FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και έμειναν έκπληκτοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διαπιστώνοντας πως ο υφυπουργός αθλητισμού άγνωστο για ποιο λόγο (εμείς βέβαια τον γνωρίζαμε και τον καταγγείλαμε) ακύρωσε τα διεθνώς συμφωνηθέντα σε ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και οι υποχρεώσεις της ελληνικής πολιτείας για τις εκλογές της ΕΠΟ και αποφάσισε να μην συμμορφωθεί. 

Επιχειρώντας μια άνευ προηγουμένου κωλοτούμπα και μια ασυγχώρητη και ανεύθυνη ανακολουθία, η οποία δυστυχώς πέρα όλων των άλλων όσων αρνητικών εντυπώσεων έχει προκαλέσει, ενέχει και τον κίνδυνο ενός επικείμενου grexit. Κάτι που δεν το απέκλεισαν οι οργισμένοι επίτροποι. 

Βέβαια ο Χούμπελ έχοντας πολλές χαρακτηριστικές και σοβαρές εμπειρίες από τον χρόνο της «θητείας» του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και λόγω της υπεύθυνης θέσης του γνωρίζει κάτι περισσότερο και δεν υποχώρησε σε αυτή τη σκληρή τοποθέτηση και καταγγελία στις κυβιστήσεις του αδιόρθωτου υπουργού τον οποίο τον βαραίνει εξώφθαλμα μια ασοβαρότητα και επικίνδυνη ανευθυνότητα, εξ αυτού και μόνον του πρόσφατου γεγονότος. 

Πιστεύουμε ότι είχε και έναν πρόσθετο λόγο. Και αυτός κατά την προσωπική μας άποψη δεν είναι άλλος από την απέχθεια που ένιωσε και την οργή συγχρόνως διαπιστώνοντας ότι ένας υφυπουργός αθλητισμού μπορεί να προκαλεί και τη διεθνή ακόμη κοινή γνώμη προκειμένου να εξυπηρετήσει μυστηριώδεις και σκοτεινούς σκοπούς. 

Βλέπει λοιπόν αυτή τη στιγμή τον Λευτέρη Αυγενάκη κατά τα κοινώς λεγόμενα με τη γίδα στη πλάτη επιβεβαιώνοντας όλες τις εμπειρίες που είχε αποκομίσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο και το παρασκήνιο του. Εμπειρίες όπως προαναφέραμε πολύ σημαντικές. 

Αλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε με ποιον τρόπο αντέδρασε ο Χούμπελ στην περίπτωση της «απουσίας» των εκπροσώπων της ΑΕΚ από μια προγραμματισμένη σύσκεψη κορυφής, λέγοντας τους κατάμουτρα: «εσείς κάνετε ότι σας λέει μόνο ο Μελισσανίδης». Το τελευταίο λοπόν γεγονός που αφορά τη μετακύληση της ημερομηνίας των εκλογών της ΕΠΟ, το αντιλήφθηκε - και το τί κρύβεται πίσω του - άμεσα ο έξυπνος και έμπειρος Χέρμπερτ Χούμπελ. 

Το είδαμε και το καταγγείλαμε και εμείς όπως το είδε και το κατάλαβε και η κοινή γνώμη. Εμφανέστατη η πρόθεση να εξυπηρετηθεί ο ευρισκόμενος σε παντελή αδυναμία διαχείρισης του προεκλογικού χρόνου για τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο εκτεθειμένος πολιτικός με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του συμπορευόμενος σε όλες - αν όχι υπαγορευόμενες - και ελεγχόμενες με τους σχεδιασμούς του ποδοσφαιρικού διευθεντηρίου του λιμανιού, χτύπησε για μια ακόμη φορά με θράσος αλλά και ανευθυνότητα. 

Οπως το ίδιο έκανε και με το στήσιμο της αμαρτωλής επιτροπής που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε περιπέτειες, όπως το ίδιο έκανε κλείνοντας τα μάτια του στις αφίσες ντροπής, όπως και το ίδιο έκανε σε εκείνη τη μνημειώδη απάντηση του σε οπαδό ανταγωνιστικής ομάδας του Δικέφαλου. 

Αυτός είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης και το ερωτηματικό είναι κάτι που το θέσαμε και στο τελευταίο μας σχόλιο: αν έχει βάση και πλάτες και στήριξη από ένα ενδοκυβερνητικό ερυθρόλευκο μπλοκ το οποίο τοιν ανέσυρε από τα αζήτητα όπου τον είχαν ξαποστείλει ο Πρωθυπυργός και ο κορυφαίος υπουργός του για την αλήστου μνήμης περιπέτεια που τους έβαλε με την επιτροπή των στερουμένων έξωθεν καλής μαρτυρίας μελών. 

Εκείνο που αυτή τη στιγμή ιντριγκάρει είναι το αν και πού θα οδηγήσει αυτή η υποβόσκουσα πλέον κρίση σχέσεων των ξένων που επιτροπεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ένα πιθανό grexit ή μια νέα υπαναχώρηση από πλευράς του ανευθυνο –υπεύθυνου υφυπουργού αθλητισμού.

Υ.Γ. Τελικά τον έχουν «συμφωνήσει» τον Γιαννούλη; Αυτό διακινείται εξ επιτάσεως από το ασπρόμαυρο ρεπορτάζ. Το financial fair play από ότι φαίνεται και θεωρείται μάλλον σίγουρο, σε αυτές τις μεταγραφές δεν θα αποτελέσει εμπόδιο σε όσους φιλοδοξούν να ενισχύσουν την ομάδα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.