Αυτή τη φορά το rotation του Λουτσέσκου έφερε πολλαπλά οφέλη

Γιώργος Ζαΐρης07 Μαρτίου 2022

Είναι προφανές πως όσοι φίλοι του ΠΑΟΚ κάθισαν να δουν τον αγώνα με τη Λαμία από την τηλεόραση θα σκέφτονταν πως το ματς με τη Γάνδη έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της ομάδας. 

Είναι προφανές πως με τις επιλογές του ο Λουτσέσκου στην αρχική ενδεκάδα έδειξε πως και ο ίδιος αυτό σκέφτονταν αλλά ήθελε σε κάθε περίπτωση ο Δικέφαλος να πάρει τη νίκη, ό,τι δεν είχε κάνει απέναντι στον Ιωνικό. 

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν είδαν απλά μια νίκη της ομάδας αλλά και πράγματα που τους άρεσαν. Έναν ΠΑΟΚ να τρέχει σε όλο το γήπεδο και να μην έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης και να μην επηρεάζεται από την καταρρακτώδη βροχή. 

Είδαν τον Ζαμπά ίσως στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση και έναν Σβαμπ μετά από καιρό να παίζει μεστό ποδόσφαιρο και να μην «ψάχνουμε» τον Κούρτιτς ή τον Τσιγγάρα. 

Επίσης στο πρώτο μέρος ο Δικέφαλος κράτησε χωρίς πρόβλημα την επίθεση της Λαμίας μακριά από την εστία του. Θα μπορούσε μετά το 0-2 να έρθει και άλλο γκολ από τον ΠΑΟΚ και να μην αγχωνόταν στο τέλος. Γιατί στο δεύτερο κομμάτι του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε αλλά υπάρχουν ελαφρυντικά. 

Το πιο σημαντικό; Να μην τραυματιστεί κάποιος παίκτης και χάσει το ματς με την Γάνδη. Είναι πολύ εύκολο το μυαλό ενός ποδοσφαιριστή να «χαλαστεί» γνωρίζοντας πως η ομάδα του προηγείται με 0-2 και πολύ περισσότερο σκεφτόμενος ότι έχει να δώσει την Πέμπτη έναν αγώνα που μπορεί να γράψει ιστορία. Για αυτό και παίκτες όπως ο Κούρτιτς για παράδειγμα δεν έβαλε μπαίνοντας ως αλλαγή τα πόδια του στη φωτιά ή δεν ρίσκαρε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. 

Η αλήθεια είναι πως περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Σοάρες που θέλει χρόνο προσαρμογής. Για τον Τσόλακ; Θα μπορούσε αν έπαιρνε εύστοχες πάσες μέσα στην περιοχή να σκόραρε. Δεν το έκανε αλλά δεν ήταν αρνητικός. Το ζητούμενο είναι πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε και παίκτες κομβικοί είτε προφυλάχθηκαν είτε έπαιξαν ελάχιστα. Και τώρα περιμένουμε αφενός την κλήρωση την Τετάρτη για να δούμε το πρόγραμμα αλλά το πιο σημαντικό το ματς της Πέμπτης με την Γάνδη. Εκεί που ο γεμάτος από ψυχολογία αλλά και λύσεις ΠΑΟΚ θα παίξει τον αγώνα της σεζόν μέχρι τον… επόμενο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.