Αυτή η νύκτα μένει…

Αρις Νικολάκης23 Μαΐου 2023

Η επομένη θα βρει τον ΠΑΟΚ ή στον έβδομο ουρανό η στα έγκατα της γης! Η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήτοι, τα ενενήντα+ λεπτά του Τελικού – με την έννοια του «ταν ή επί τας» - αξίζουν όσο μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδος για τον ΠΑΟΚ. 

Με άλλα λόγια; Δύο πόρτες έχει η ζωή αύριο για τον ΠΑΟΚ. Η μία, οδηγεί στην κόλαση. Με την απώλεια του Κυπέλλου τέτοια θα είναι η επόμενη ημέρα. Η άλλη, στον παράδεισο. Για την ανάλογη επόμενη ημέρα του Τελικού! Διαφωνείτε; Για να καταλήξουμε. Εάν χάσει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ, χάνεται. Δεν ισχύει το αυτό για την ΑΕΚ αλλά… Όσοι θεωρούν τούτη την πραγματικότητα, του ΠΑΟΚ πλεονέκτημα, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Η ΑΕΚ θέλει ανάλογα με τον ΠΑΟΚ, το Κύπελλο. Δε χωρά αμφιβολία περί τούτου. Και για των λόγων μας το αληθές θυμίζουμε, την αντίστοιχη περίπτωση με το νταμπλ του ΠΑΟΚ στον τελικό, κόντρα στην ΑΕΚ! Συμφωνείτε; Και δεν αρκεί για την κατάκτηση ενός Κυπέλλου, να παίξει μια ομάδα καλή μπάλα. Απαιτείται η κατάθεση ψυχής της, για να αποδώσει το όφελος της κατάκτησης. Για το ακριβές κι αυτών των λόγων μας θυμίζουμε, τις κατακτήσεις του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ σε Τελικού κόντρα στην ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ ως Πρωταθλητή και με την ΑΕΚ σαν (η παρομοίωση επειδή αναδείχθηκε δια της πλαγίες κι ουχί της ευθείας οδού!) 

Πρωταθλήτρια. Θυμάσθε; Για να ολοκληρώσουμε και σήμερα τις σκέψεις μας περί του αυριανού Τελικού. Η κατάκτηση του από τον ΠΑΟΚ χρειάζεται τη μάξιμουμ απόδοση κάθε επιλογής παίκτη από τον προπονητή του. Έχει αποδειχθεί πως αυτή και μόνον αυτή καθιστά τον ΠΑΟΚ αξιόμαχο. Κι ικανό διεκδίκησης νίκης, με επίδειξη ισχύος μάλιστα, κόντρα σε ομάδες του Big 4! Έχει αποδειχθεί και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό.

Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται, να υπερβεί τα δεδομένα του. Ν ξεπεράσει το ταβάνι του. Να το φθάσει, χρειάζεται. Τόσο απλά… Προς τούτο λοιπόν, αυτή η νύκτα μένει! 

ΥΓ 1 : Για τις μόλις διεξαχθείσες εκλογές ένα στοιχείο θεωρούμε, πως οφείλουμε, να αναφέρουμε. Ένας κυβερνητικός μηχανισμός ο οποίος υπέγραψε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών υπέστη μερική διάλυση – με… εξαφάνιση δύο εκ των «γραναζιών» του – κι υφίσταται αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες.

ΥΓ 2 : Διαλύθηκαν «Ποτάμι» (ο εκ των βουλευτών της τότε, ήταν τώρα σ ΓΓΑ της ΝΔ) και «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Ηττάται ανηλεώς ο ΣΥΡΙΖΑ… ΥΓ 3 : Σας παρακαλούμε θερμά, μην εκλάβετε αυτή την αναφορά μας ως πολιτική τοποθέτηση. Προς Θεού, όχι!

ΥΓ 4 : Α, και κάτι ακόμη. Πήρε το αυτί σας (προεκλογικά, έτσι;) έστω και ψίθυρο της ΝΔ περί διαχείρισης της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών; Το δικό μας δεν πήρε μήτε καν… θρόισμα! Ντροπή !

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.