Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η σχέση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Ηλιάδης16 Ιανουαρίου 2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμα του πρότεινε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η καταγόμενη από την Σταυρούπολη Ξάνθης Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956, όπου μεγάλωσε κιόλας τρέφοντας μια ιδιαίτερη αγάπη για τη συμπρωτεύουσα.

Η προτεινόμενη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πρόεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000).

Αξίζει να αναφερθεί πως υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ και εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Η σχέση αγάπης που έχει με την Θεσσαλονίκη

Όπως προαναφέραμε πριν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τρέφει ιδιαίτερα συναισθήματα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αφού είναι ο τόπος που μεγάλωσε.

 Αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε από την δράση που έχει στο προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έχει φωτογραφία τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο εξώφυλλο της στο Facebook, ενώ και η φωτογραφία προφίλ που έχει στο συγκεκριμένο μέσο δικτύωσης είναι στην Θεσσαλονίκη.

Όπως μπορείτε να διακρίνεται το προφίλ της προτεινόμενης Προέδρου της Δημοκρατίας είναι γεμάτο Θεσσαλονίκη, γεγονός που δείχνει την αγάπη που τρέφει για την πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον στενό κύκλο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου προκύπτει πως σε ό,τι αφορά στις συλλογικές προτιμήσεις της, υποστηρίζει τον Άρη. 

Στην προσωπική της ζωή είναι διαζευγμένη και έχει ένα παιδί. 

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι γόνος δικαστικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη. Ο αείμνηστος πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκωτά. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.