Αυτή είναι η Μποέμιανς, λίγες ώρες πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο

Γιώργος Μάντζιος02 Αυγούστου 2021

Ο ΠΑΟΚ πέταξε για την Ιρλανδία και το Δουβλίνο, όπου αύριο (21.45) θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μποέμιανς, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον γ΄προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Η «Μ» και το metrosport.gr επιχειρεί σήμερα να... σκανάρει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο δικέφαλος, ρίχνοντας μια ματιά στις επιλογές του τεχνικού Κιθ Λονγκ και στον τρόπο παιχνιδιού της.

Καταρχάς, παρά την επιμονή του 47χρονου τεχνικού στο 4-2-3-1 πριν από λίγο καιρό, εδώ και κάποια παιχνίδια η Μποέμιανς αγωνίζεται με σύστημα 4-4-2, όπως συνέβη και στυα δύο ματς με την Ντουντελάνζ, αλλά και στον επαναληπτικό με την Στιάρναν στον προηγούμενο γύρο.

Κάτω από τα δοκάρια ο 24χρονος Τάλμποτ, κλείνει μια τριετία στην ομάδα, βασικός και αναντικατάστατος φέτος στις εντός και εκτός έδρας υποχρεώσεις με 24 σερί συμμετοχές. Δεξιά στην άμυνα ο νεαρός Ιρλανδός μπακ Λάιονς, από τις ακαδημίες του συλλόγου, με επιθετικές αρετές, σε μια σεζόν που αρχίζει να καθιερώνεται στο βασικό σχήμα. 

Αριστερά στην άμυνα ο 24χρονος Μπρέσλιν επίσης Ιρλανδός, στην δεύτερη σεζόν στην ομάδα, παίκτης που μπορεί να χρησιμοποιθεί και ως στόπερ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτίζουν ο πανύψηλος Κίαραν Κέλι που ήρθε ως μεταγραφή από ομάδα της Βόρειας Ιρλανδίας και είναι αριστεροπόδαρος και ο 26χρονος Κόρνγουολ στην 5η του σεζόν στην ομάδα που ανεβαίνει και απειλεί και στην επίθεση.

Στη μεσαία γραμμή και στον άξονα, παίζουν, ο 29χρονος αρχηγός της ομάδας Κιθ Μπάκλεϊ, γέννημα – θρέμμα του συλλόγου και ο 19χρονος Ντεβόι, ότι πιο ταλαντούχο διαθέτει η Μποέμιανς σε νεαρή ηλικία, ένα επιθετικό χαφ με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. 

Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ξεκινάει ο Σκωτζέζος Μπαρτ που δεν βρήκε ρόλο και χρόνο στη Σέλτικ και αποφάσισε να έρθει στην Μποέμιανς. Είναι ο 2ος σκόρερ της ομάδας και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος γιατί συγκλίνει από τα αριστερά προς τα μέσα με το δεξί του πόδι. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ο επίσης Σκωτσέζος Άλιστερ Κουτ, μεταγραφή από την ιρλανδική Γουότερφορντ, βραχύσωμος και γρήγορος. 

Οι δύο τελευταίοι δεν είναι λίγες οι φορές που αλλάζουν και πλευρές κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο στη κορυφή της επίθεσης απαρτίζουν, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και μεγαλύτερη απειλή για την αντίπαλη άμυνα Τζόρτζι Κέλι, με 12 γκολ στο πρωτάθλημα και 4 γκολ στην Ευρώπη. Ήρθε από την Ντάνταλκ, σκοράρει και με τα δύο πόδια, αλλά και με το κεφάλι. 

Παρτενέρ του, ο 20χρονος Τίρνεϊ από τις ακαδημίες του συλλόγου, έχει ένα πιο... περιφειακό ρόλο αφού κινείται πότε δίπλα στον Κέλι, πότε πίσω του και πότε στο πλάι του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.