Αυτή είναι η Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση και πρόκριση απέναντι στην Μπενφίκα (2-1), βρίσκεται ένα βήμα από την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δρόμο για το όνειρο, η Κράσνονταρ και το metrosport.gr σας σκιαγραφεί το προφίλ της αντιπάλου του Δικεφάλου.

Δεν είναι πρώτη φορά που θα κοντραριστούν οι δυο ομάδες, καθώς είχαν συναντηθεί πριν πέντε χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η λευκή ισοπαλία με τους Ρώσους στην Τούμπα και η ήττα με 2-1 στη Ρωσία, αποδείχτηκαν καθοριστικά για την έκβαση του ομίλου, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την προτελευταία αγωνιστική και να αποχαιρετά τη διοργάνωση με το διπλό στο «Βεστφάλεν» επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-0).

Η προσεχής αντίπαλος του Δικεφάλου δεν έχει τίτλους να επιδείξει. Με ημερομηνία ίδρυσης την 22α Φεβρουαρίου 2008 είναι από τις ομάδες του ρωσικού πρωταθλήματος με τη μικρότερη ιστορία, καθώς ανέβηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία το 2011.

Το γήπεδό της είναι χωρητικότητας 35.074 θέσεων. Ιδιοκτήτης του συλλόγου είναι ο δισεκατομμυριούχος Σεργκέι Γκαλίτσκι, ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Μάγκνιτ.

Τα χρώματά της είναι πράσινο, μαύρο και λευκό.

Η εκκίνησή της στο φετινό Πρωτάθλημα της Ρωσίας δεν είναι και η καλύτερη, καθώς μετά από έξι αγωνιστικές βρίσκεται στην 11η θέση με οκτώ βαθμούς (απολογισμό δυο νίκες, δυο ισοπαλίες, δυο ήττες), ενώ πριν υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Χίμκι την Παρασκευή (18/9).

Ένας παλιός γνώριμός μας από τη θητεία του στο ελληνικό Πρωτάθλημα βρίσκεται στην Κράσνονταρ και θα βρεθεί στο δρόμο της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα. 

Ο λόγος για τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος για τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό, ενώ το όνομά του είχε απασχολήσει παλιότερα τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η περίπτωσή του δεν προχώρησε.

Το ρόστερ της Κράσνονταρ:

Τερματοφύλακες

Safonov Matvey

Evgeni Gorodov

Andrey Sinitsyn

Stanislav Agkatsev

Αμυντικοί

Martynovich Aleksandr

Petrov Sergej

Ramirez Cristian

Smolnikov Ιγκόρ

Μέσοι

Cabella Remy

Claesson Viktor

Gazinskiy Yury

Kambolov Ruslan

Matsukatov Aleks

Olsson Kristoffer

Utkin Daniil

Vilhena Tonny

da Silva Pantaleao Kaio Fernando

Επιθειτκοί

Berg Marcus

Kutovoy Maksim

Suleymanov Magomed-Shapi

Wanderson Maciel

Προπονητής

Musaev Murad


Η προϊστορία του ΠΑΟΚ με ρωσικές ομάδες

ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΟΚ 1-1

Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟΚ 2-2

ΠΑΟΚ-Ρούμπιν Καζάν 1-1

ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 0-0

Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1

ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2

Σπαρτάκ Μόσχας-ΠΑΟΚ 0-0


Η ιστορία της πόλης

Το Κρασνοντάρ είναι πόλη της νότιας Ρωσίας, πρωτεύουσα του Κράι Κρασνοντάρ, γνωστό και ως Κουμπάν, με πληθυσμό 710.400 κατοίκους. Απέχει 1.539 χλμ. από τη Μόσχα. Το αρχικό όνομα της πόλης ήταν Γιεκατερινοντάρ ή Αικατερινοντάρ και σήμαινε το «Δώρο της Αικατερίνης». Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, τον Δεκέμβριο του 1920, το Γιεκατερινοντάρ μετονομάστηκε σε Κράσνονταρ.

Η περιοχή παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα των εξωτερικών οικονομικών σχέσεων της Ρωσίας, δεδομένου ότι σε αυτή λειτουργούν τα μεγαλύτερα λιμάνια για τη μεταφορά πετρελαιοειδών (πόλεις Τουάπσι και Νοβοροσσίσκ).

Η πόλη ιδρύθηκε το 1793 με το χτίσιμο ενός κάστρου από τους Κοζάκους, προκειμένου να υπερασπιστούν τα αυτοκρατορικά σύνορα και να διεκδικήσουν εδαφικές αξιώσεις της Ρωσίας επάνω στην Κιρκασία ή Τσερκεσία, η οποία διεκδικούνταν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γύρω στο 1888 περί τους 45.000 κατοίκους ζούσαν στην πόλη, η οποία έγινε ζωτικό εμπορικό κέντρο στην νότιο Ρωσία.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο του Κρανοντάρ είναι η οδός Κράσναγια. Η πόλη είναι έδρα του ατσάλινου καφασωτού υπερβολοειδούς (hyperboloid) Πύργου που χτίστηκε από τον Ρώσο μηχανικό και επιστήμονα Βλαντιμίρ Σούχοφ, έναν από τους σημαντικότερους μηχανικούς της Ρωσίας, το 1928. Το κτίσμα με τα ατσάλινα πλέγματα δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα αντίθεση με τους παραδοσιακούς καθεδρικούς ναούς και τα πολύχρωμα δενδροκομεία που το περιβάλλουν.

Ο θυρεός του Κρασνοντάρ εισήχθη το 1841 από τον Κοζάκο γιεσάουλ Ιβάν Τσέρνικ. Το βασιλικό γράμμα «E» στην μέσα πλευρά είναι για την Αικατερίνη Β΄(τη Μεγάλη). Απεικονίζει την ημερομηνία της ίδρυσης της πόλης και τον αυτοκρατορικό δικέφαλο αετό που συμβολίζει την προστασία του τσάρου στους Κοζάκους της Μαύρης Θάλασσας. Τα κίτρινα αστέρια γύρω από την ασπίδα συμβόλιζαν τις 59 μονάδες του στρατού των Κοζάκων της Μαύρης Θάλασσας γύρω από την πόλη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.