Αυτή είναι η Κράσνονταρ: Τα ατού και οι αδυναμίες της

Γιώργος Μάντζιος19 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κράσνονταρ μπορεί να μετράει λίγα χρόνια ζωής, ωστόσο ήδη εδώ και μια πενταετία πρωταγωνιστεί τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων της Ρωσίας. 

Ο νεαρός κόουτς Μουράντ Μουσάεφ στα 37 του χρόνια, διανύει την 3η του σεζόν στον σύλλογο και αν υπάρχει ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την ομάδα του, αυτό είναι η ομοιογένεια, αφού αρκετοί παίκτες του ρόστερ παίζουν τα τελευταία χρόνια μαζί. Στα ατού της και η ατομική ποιότητα των περισσότερων ποδοσφαιριστών της. To metrosport.gr σας παρουσιάζει σήμερα την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, μια ομάδα που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή επικίνδυνη και που κι αυτή – όπως ο δικέφαλος – θέλει να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε όμιλο Champions League.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο 21χρονος Σαφόνοφ, ένα παιδί των ακαδημιών του συλλόγου, που από πέρυσι έχει πάρει φανέλα βασικού τερματοφύλακα. Στα δεξιά της άμυνας ο 29χρονος Σεργκέι Πετρόφ, ένας από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας, αφού παίζει σε αυτήν από το 2013. Αρκετά καλός αμυντικά, αλλά όχι επιθετικά. Στα αριστερά ο 26χρονος Κολομβιανός Κριστιάν Ραμίρες, επίσης βασικός την τελευταία τριετία στην ομάδα, σκληροτράχηλος αλλά μέτριος στο επιθετικό κομμάτι. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτίζουν ο έμπειρος Αλεξάντερ Μαρτινόβιτσι, ο αρχηγός της ομάδας με σχεδόν 200 παιχνίδια στο ενεργητικό του και ο 24χρονος Βραζιλιάνος Καϊό που αν και μέσος, χρησιμοποιείται ως στόπερ φέτος από τον προπονητή του (έχει μπακ απ τον Σορόκιν).

Αυτοί... ορίζουν το παιχνίδι

Από εκεί και πέρα μπροστά από την αμυντική γραμμή βρίσκουμε δύο μέσους που... ορίζουν και το παιχνίδι της ομάδας. Τον 25χρονο Βιλένα στη δεύτερη του σεζόν στην ομάδα, προερχόμενος από την Φέγενορντ με καλη παρουσία τα προηγούμενα χρόνια και τον έμπειρο Γιούρι Γκαζίνσκι που συμπληρώνει αισίως 7 χρόνια στην ομάδα. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι επιπλέον λύσεις αποτελούν τόσο ο έμπειρος Γάλλος Καμπελά με μια γεμάτη διετία στην Σεντ Ετιέν πριν από ένα χρόνο, αλλά και ο νεαρός Ούτκιν, με τον 20χρονο να αποτελεί ένα ακόμη παιδί των ακαδημιών. Πιο μπροστά τους, αριστερά υπάρχει ο Σουηδός Κλάεσον που πέρυσι έλειψε πολύ λόγω τραυματισμού από την ομάδα και δεξιά ο Βραζιλιάνος Βάντερσον ένας εξαιρετικός τεχνίτης και γρήγορος παίκτης. Ευκαιρίες αγωνιζόμενος κυρίως αριστερά παίρνει και ο Σουλεϊμάνοφ, εξίσου ταλαντούχος στα 20 του χρόνια, ενώ πίσω από τον Μπεργκ που είναι ο καθαρός φορ, αγωνίζεται ένας άλλος Σουηδός ο Κρίστοφερ Ολσον. Ο τελευταίος μπορεί να αγωνιστεί κατά συνθήκη και στη θέση «8», αφού δεν είναι ο καθαρός επιτελικός της ομάδας, ωστόσο είναι ένας παίκτης που προσφέρει ενέργεια με τα τρεξίματα του.

Θυμίζουμε ότι στον τελευταίο της αγώνα πριν τις μάχες με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League, η Κράσνονταρ συνέτριψε με 7-2 τη Χίμκι σε αγώνα για την 7η αγωνιστική του ρωσικού πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.