Αυτές οι ευκαιρίες δεν… χάνονται

Γιώργος Καστάνης14 Ιουνίου 2020

Σαφέστατα μεταμορφωμένος ήταν ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ξεκάθαρα παρουσίασε καλύτερη εικόνα, σε σύγκριση με αυτή που έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό την πρώτη αγωνιστική. Δεν ήταν όμως αρκετό. 

Δεν έφτανε για να έρθει η νίκη. Ελειπε η αποτελεσματικότητα στις κλασικές, κλασικότατες ευκαιρίες που χάθηκαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Εκεί όπου το σκορ του πρώτου ημιχρόνου έπρεπε, βάσει της λογικής, να είναι τουλάχιστον 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως λογική στο ποδόσφαιρο; Ασφαλώς και όχι. Ο ΠΑΟΚ εχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το «διπλό» από την Αθήνα. Πολύ μεγάλη ευκαιρία. 

Είχε βεβαίως μπροστά του και τον Διούδη που κατέβασε ρολά. Όμως και οι παίκτες του Δικεφάλου που πρωταγωνίστησαν στις φάσεις, δεν είχαν το καθαρό μυαλό και τις κατάλληλες ενέργειες, για να παραβιάσουν την εστία του Παναθηναϊκού.

Το κέρδος σαφέστατα ήταν η εικόνα που παρουσίασε. Εβγαλαν αντίδραση οι παίκτες και ο Φερέιρα. Δεν ήταν όμως αρκετή. Αυτό το 0-0 πονάει, σε επίπεδο συγκομιδής βαθμών.

Αυτές οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν…χάνονται. Και όμως χάθηκαν. Γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Πάντως με αυτή την φιλοσοφία, πρέπει να αγωνιστεί ο Δικέφαλος από εδώ και στο εξής. Για να διεκδικήσει την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου, για να μπορέσει εν τέλει να καπαρώσει την δεύτερη θέση στα πλέι οφ.

Το μεγάλο κέρδος του χθεσινού ΠΑΟΚ ήταν στην μεσαία γραμμή. Οι Καντουρί και Εσίτι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα και κέρδισαν την ουσία και τις εντυπώσεις.

Ισως ο Φερέιρα θα έπρεπε να βάλει πιο νωρίς τον Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός έχει δείξει πως έχει το χάρισμα του γκολ με την μία επαφή, κάτι που δεν έχει ο Ακπομ. 

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έδειξε αντανακλαστικά και πλέον καλείται να παρουσιάσει την ίδια εικόνα και στα επόμενα πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.