Αυτές είναι οι ομάδες με τις περισσότερες νίκες στο Champions League

Δημήτρης Μπασμπαρέλας28 Οκτωβρίου 2020

Ποιες ομάδες μετρούν τις περισσότερες νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση;

Πάει το μυαλό σας;

Το metrosport.gr παρουσιάζει τις ομάδες, οι οποίες μετρούν τις περισσότερες επιτυχίες στην Ευρώπη όσον αφορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών παλιότερα, αλλά και το Champions League, όπως ονομάζεται πλέον από το 1992.


Στην κορυφή η Ρεάλ

H Ρεάλ Μαδρίτης μετρά τις πιο πολλές. Ατύχησε να κερδίσει την Γκλάντμπαχ και μάλιστα πρέπει να νιώθει και ευχαριστημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας στη Γερμανία (2-2), αφού έβαλε δύο γκολ στο φινάλε. Οι “μερένχες” έμειναν στις 260 νίκες. Ηταν η πρώτη τους εκτός έδρας ισοπαλία στον θεσμό σε 19 ματς.

Ο Σέρχιο Ράμος μετρά 16 συμμετοχές σε Champions League. Οσες και ο Ικερ Κασίγιας. Οι περισσότερες για παίκτες, οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρώτη πεντάδα

Ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου, η οποία μετά το διπλό στη Μόσχα επί της Λοκομοτίβ (2-1) μετρά 203 νίκες. Για την ώρα τουλάχιστον, η ομάδα του Φλικ έχει φτάσει πλέον τις 13 συνεχόμενες στην κορυφαία διοργάνωση.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Μπαρτσελόνα (178), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (145) και Γιουβέντους (140).

Σήμερα, μάλιστα (28/10, 22:00), η “Μεγάλη Κυρία” φιλοξενεί τους “μπλαουγκράνα” στο Τορίνο για την 2η αγωνιστική των ομίλων. Και οι πέντε σύλλογοι είναι και φέτος στον θεσμό...


Προσεγγίζει Μίλαν η Λίβερπουλ

Στην 6η θέση βρίσκεται η Μίλαν με 112 νίκες, αλλά φέτος αγωνίζεται στο Europa League.

Γενικά, τα τελευταία χρόνια οι “ροσονέρι” έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος και προσπαθούν να προσεγγίσουν αυτό το οποίο είχαν δημιουργήσει παλιότερα. Θέλουν δουλειά ακόμη…

Η Λίβερπουλ μετά από τη νίκη της επί της Μίντιλαντ με 2-0 έφτασε τις 109 επιτυχίες, γεγονός που μαρτυρά ότι θα ξεπεράσει τη Μίλαν στη σχετική λίστα από φέτος.

Το γκολ του Ζότα (έκανε το 1-0) ήταν το Νο 10.000 τέρμα για τους “reds”.

Η “κατοστάρα” της Πόρτο

Στην 8η θέση της λίστας είναι η Μπενφίκα με 105 νίκες. Ωστόσο, νιώθει πλέον την ανάσα της μισητής αντιπάλου, της Πόρτο.

Η νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού σήμανε αριθμό ορόσημο για τους “δράκους”, αφού έφτασαν τις 100 επιτυχίες στον θεσμό!

Αλλωστε, οι “αετοί” από τη Λισαβόνα αποκλείστηκαν φέτος από τον ΠΑΟΚ και παίζουν στο Europa League.

Αρα, η ομάδα του Κονσεϊσάο μπορεί να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τους συμπατριώτες. Εχει 24 συμμετοχές στον θεσμό λιγότερες μόνο από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (25).


Ιδιαίτερο ματς

Πέρα από την Πόρτο (μετρά έξι συνεχόμενες νίκες στην έδρα της), το χθεσινό (27/10) παιχνίδι ήταν αν μη τι άλλο ιδιαίτερο και για τον αρχηγό της, τον Πέπε. Συμπλήρωσε κι αυτός 100 συμμετοχές στο Champions League.

Στην ηλικία των 37 πλέον είναι ο 15ος στην ιστορία, που πιάνει αυτό το νούμερο. Τα 71 ματς ήταν με τη Ρεάλ (κατέκτησε τρεις φορές το τρόπαιο), τα 23 με την Πόρτο και έξι με την Μπεσίκτας. Παίζει για 16η χρονιά στη διοργάνωση.


Εμεινε στις 90

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνει ο Αγιαξ, με 10 πλέον νίκες λιγότερες. Ο “Αίαντας” δεν κατάφερε να φύγει με το “διπλό” από το Μπέργκαμο, αν και προηγήθηκε με 2-0, με συνέπεια να μείνει στις 90 νίκες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.