Αυτά τα τανκς στέλνει η Δύση στην Ουκρανία

Metrosport Team26 Ιανουαρίου 2023

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν με τη Βρετανία και να στείλουν τανκς στην Ουκρανία, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον στέλνει 31 από τα ταχύτατα άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, ενώ το Βερολίνο θα προμηθεύσει αρχικά τουλάχιστον 14 άρματα μάχης Leopard 2 και θα δώσει άδεια σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένων της Πολωνίας, της Φινλανδίας και της Δανίας- να παραδώσουν τα δικά τους Leopard 2 στο Κίεβο.



Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που ανακοίνωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης επόμενης γενιάς Challenger 2 στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Κυριακή (22/1) ότι ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας της χώρας να «επεξεργαστεί» την ιδέα της αποστολής μερικών από τα γαλλικά άρματα μάχης Leclerc στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία αγωνίζεται να αποκτήσει πλεονέκτημα μετά από επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, καθώς διαθέτει τα ίδια άρματα μάχης T-72 της σοβιετικής εποχής που διαθέτει και η Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι μια παράδοση δυτικών αρμάτων μάχης θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για το Κίεβο, μετά από σχεδόν έναν χρόνο πολέμου.

Iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.