«Αυτά τα μέτρα ισχύουν για τις γιορτές, από τον Μάρτιο θα έχουμε καλύτερα στοιχεία για το πως κινούμαστε»

Metrosport Team24 Δεκεμβρίου 2020

Ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας διευκρινίζει μέσω του Metropolis 95.5 τα μέτρα που ισχύουν τις γιορτές, ενώ κάνει την πρόβλεψή του πότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα στη χώρα μας με τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τα μέτρα, ισχύουν ότι μέχρι σήμερα. Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το ξημέρωμα.

Εφόσον κάνουμε επισκέψεις στα σπίτια στο αυτοκίνητο μέχρι δυο άτομα μπορούν να μπουν, εκτός αν είναι ανήλικα παιδιά. Συνωστισμός στα σπίτια άνω των 9 ατόμων δεν επιτρέπεται. Όλοι μας να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις. Δεν ισχύει αυτό με την αστυνομία να χτυπάει τις πόρτες για να κάνει έλεγχο στα σπίτια. 

Θα υπάρχουν κλιμάκια της Τροχαίας για τον έλεγχο της κίνησης έξω στους δρόμους. Μόνο για εργασία και σε γιατρό θα επιτρέπεται να βγούμε μετά τις 10 το βράδυ. Από χθες υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση λόγω ότι ο καιρός ήταν καλύτερος. 

Η Τροχαία προχωράει σε ελέγχους και στα διόδια αφού απαγορεύεται να ταξιδεύουμε από νομό σε νομό. Αν δεν έχουμε τα απαραίτητα έγγραφα, τότε θα μας επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ. Είναι μεγάλο ποσό και μπήκε για να αποτρέψει την κίνηση. Αυτά τα λεφτά είναι για τα νοσοκομεία και ότι έχει να κάνει με την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Για τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρω του διαδικτύου αυτές τις μέρες είναι κυρίως για να πουλήσουν. 

Να μην ξεχνάμε ότι αρκετοί επιστρέφουν στα σπίτια τους από τις δουλειές τους και να μην ξεχνάμε ότι είναι μέρα εορτών κι ο κόσμος βγαίνει έξω και ψωνίζει. Μεγαλύτερος έλεγχος γίνεται κυρίως τις απογευματινές ώρες, όχι ότι δεν γίνεται το πρωί. Δεν μπορεί σε κάθε στενό να υπάρχει κι ένας αστυνομικός. Θα ήταν παράλογο. Να πάμε ήρεμα μέχρι την Πρωτοχρονιά. Δυστυχώς ακόμα είναι νωρίς να πούμε πότε θα ανοίξουμε. 

Πρέπει να αρχίσουν τα εμβόλια και μετά τον Μάρτιο θα έχουμε καλύτερα στοιχεία για το πώς κινούμαστε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.