«Αυτά που ο Αυγενάκης πρότεινε ως καινοτομίες, τα αναιρεί και θέλει να τα αναδιοργανώσει»

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2021

Με απόφαση του Υπουργείου δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση των προγραμμάτων άθλησης  στους Δήμους. Η Αντιδήμαρχος στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, Μαρία Γαβαλά, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση αυτή. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα προγράμματα: «Ο Δήμος είναι πρώτος στην απορρόφηση των προγραμμάτων αυτών και χάρη σε αυτά δημιουργούνται θέσεις για γυμναστές ώστε να δουλέψουν. Βασίζονται πολλοί σε αυτά τα προγράμματα, που έρχονται από τη ΓΓΑ. Για εμάς είναι κάτι που δημιουργεί πρόβλημα καθώς ομάδες ευπαθείς που έχουν πληγεί οικονομικά και κοινωνικά πρέπει να ψάξουν για κάποιο γυμναστήριο. Κάτι που με τις οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν, είναι δύσκολο. 

Η απόφαση ήταν ξαφνική. Ήρθε απλά ένα email που μας ενημέρωνε για τις προθέσεις του κύριου Αυγενάκη. Αυτά που ο ίδιος πρότεινε ως καινοτομίες, τα αναιρεί και θέλει να τα αναδιοργανώσει. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. 

Έχουμε στείλει επιστολή, πολλοί Δήμοι έχουν κάνει ψήφισμα και το θέμα έχει πάρει έκταση. Ουσιαστικά, δεν μπορεί να κάνει κανένας δήμος τίποτα γιατί ο προϋπολογισμός ψηφίζεται τον προηγούμενο χρόνο. Δεν μπορείς να βάλεις τώρα ένα νέο κονδύλι. Οπότε θα καταργηθούν τα προγράμματα».

Για το πάρκο του Ευόσμου: «Κάναμε μια προσπάθεια αλλά δεν ψηφίστηκε από το συμβούλιο. Θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί δωρεάν. Θα προχωρήσουμε σε μια άλλη κίνηση και μακάρι να ευοδώσει».

Για το γήπεδο άνωθεν του Περιφερειακού: «Είναι ένα μεγάλο έργο, ανήκει στα Ολυμπιακά. Χρειάζεται μια επικαιροποίηση, είμαστε σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να δούμε τι χρειάζεται ώστε να συνεχιστεί» 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.