Αυτά παθαίνεις όταν δεν μπορείς να βάλεις γκολ

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Ιανουαρίου 2021

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος αλλά ο πιο αποτελεσματικός και στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός έφυγε από το «Κλ. Βικελίδης» με μια νίκη την οποία δεν άξιζε βάσει απόδοσης και ο δε Αρης πλήρωσε με πολύ άγριο τρόπο την αναποτελεσματικότητά του και φυσικά τη μεγάλη αδυναμία του στη θέση του φορ. Κακά τα ψέματα, επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, οι «κίτρινοι» πληρώνουν βαρύ τίμημα γιατί λόγω της συγκεκριμένης αδυναμίας τους έχασαν κάθε πλεονέκτημα που με κόπο έχτισαν στο προηγούμενο διάστημα. Γιατί, αν κόντρα στην ΑΕΚ δεν άξιζε να πάρουν τίποτε, χθες θα έπρεπε να είχαν πιάσει στα χέρια τους τουλάχιστον τον έναν βαθμό. Τελικώς έφυγαν με άδεια χέρια και το +13 (όπου έφτασαν να έχουν) πλέον συρρικνώθηκε στο +5 και… τρεχάτε ποδαράκια μου.

Ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα η άποψη του Ακη Μάντζιου βάσει της οποίας η ομάδα του έκανε ό,τι περισσότερο μπορούσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Προφανώς το «μηδέν» στην άμυνα πιστώνεται στις εξαιρετικές αντιδράσεις του Σωκράτη Διούδη, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι αν απέναντι σε οποιονδήποτε τερματοφύλακα δεν βρεθεί ένας εκ των Μπρούνο Γκάμα, Φακούντο Μπερτόγλιο… το σκορ δεν γράφει. Τόσο απλά. Καλές οι φιλότιμες προσπάθειες, αλλά να βλέπουμε και την αλήθεια.

Κι έτσι ο Παναθηναϊκός έφυγε με τους βαθμούς, ο Λάζλο Μπόλονι ένιωσε δικαιωμένος για το «ταμπούρι» του δεύτερου ημιχρόνου και τον παραγκωνισμό των πολυδιαφημιζόμενων για χατίρι της πιτσιρικαρίας, αλλά αυτή δεν είναι η αλήθεια του παιχνιδιού. Ο Ρουμάνος πορεύεται με σύμμαχο την τύχη γιατί ακόμη κι όταν η ομάδα του χώλαινε και πολιορκούνταν από τον Αρη, παρέμβαση στον αγώνα δεν έκανε.

Επειδή η επόμενη μέρα έχει μεγαλύτερη σημασία από την προηγούμενη, ο Αρης θα πρέπει να διαχειριστεί τα αξιόπιστα συμπεράσματα που αναδείχθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι. Η στήριξη στον Κριστιάν Λόπεθ είναι πλέον χαμένος κόπος και δυστυχώς, το ίδιο τείνω να πιστέψω και για τον Ματέο Γκαρσία. Ο Νικόλας Ιωάννου μάλλον συμπεριλαμβάνεται στα κέρδη του χθεσινού αγώνα με την ελπίδα ότι δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό καθώς αποχώρησε με πρόβλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.