«Αυτά ισχύουν για όσους επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα»

Metrosport Team30 Μαρτίου 2020

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το πώς αντιμετωπίζονται από τις κρατικές αρχές οι Έλληνες πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό και προέρχονται από χώρες με πληθώρα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν καταγγελίες για ελλιπή οργάνωση, καθώς και ότι δεν γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι και εξετάσεις σε όσους εισέρχονται στη χώρα.

To Metropolis 95.5 και η εκπομπή «Στη Σέντρα» έδωσε τον λόγο σε δύο Ελληνίδες, οι οποίες επέστρεψαν το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό και οι οποίες αναφέρθηκαν στις συνθήκες που αντιμετώπισαν στα αεροδρόμια που προσγειώθηκαν.

Η Μαλβίνα Νασλά προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη όπου σπουδάζει. «Κατάφερα να φτάσω στη Θεσσαλονίκη μέσω Βρυξελλών και Αθήνας και με δεκάωρες αναμονές στις δύο συγκεκριμένες πόλεις», δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Παρ’ όλο που στη Νέα Υόρκη τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, εδώ ο κόσμος είναι πιο τρομαγμένος».

Αναφορικά με το πώς αντιμετωπίστηκε από τις αρχές στο αεροδρόμιο σημείωσε: «Παρ’ ότι μας είχαν προειδοποιήσει ότι στην Ελλάδα θα μας ελέγξουν και θα μας κάνουν εξετάσεις δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Απλώς υπογράψαμε ένα χαρτί που έγραφε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε καραντίνα για 14 μέρες και δύο φορές τη μέρα να βάζουμε το θερμόμετρο».

Από την πλευρά της, η Φλορεντίν Νανά πριν λίγες ημέρες ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από το Τελ Αβίβ μέσω Κωνσταντινούπολης, είπε τα εξής: «Δεν είχα καμία ενημέρωση στο αεροδρόμιο. Ήξερα όμως για την καραντίνα 14 ημερών από τους ανθρώπους μου στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης κοιμήθηκα και δεν είδα τα έγγραφα που μοίραζαν στη διαδρομή. Μόλις ξύπνησα είδα μια κυρία δίπλα μου να σημειώνει κάτι. Πρέπει να ήταν το έγγραφο για την καραντίνα 14 ημερών. Στη συνέχεια πήρε μια αεροσυνοδός τα έγγραφα, εγώ δεν πρόλαβα να το συμπληρώσω. Στο αεροδρόμιο δεν μου ζήτησαν κάτι, απλά είδαν το διαβατήριό μου. Επέστρεψα τα γάντια και την μάσκα και φόρεσα άλλα για να επιβιβαστώ σε ταξί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.