«Αυτά έμαθε ο Ιβάν για τις προπονήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team06 Απριλίου 2020

Μπορεί αυτό το διάστημα να υπάρχει αγωνιστική δράση, αλλά ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους παίκτες με στόχο να παραμείνουν σε φόρμα εν μέσω καραντίνας. Μάλιστα, όπως γράψαμε, ζήτησε ενημέρωση από τον Αμπέλ Φερέιρα για το τι γίνεται με την δουλειά στο σπίτι και ο Ιβάν Σαββίδης και η «Μ» φιλοξενεί σήμερα αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα όσα έμαθε ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου. 

Ιδού το αποκαλυπτικό δημοσίευμα...

Δεν πάει πολύς καιρός από την μέρα που είδε το φως της δημοσιότητας το βίντεο με τον Ζοσέ Μουρίνιο να προπονεί τους παίκτες της Τότεναμ μέσω Skype. Η τεχνολογία στη υπηρεσία του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο στην γνωστή αγγλική ομάδα. Το εφαρμόζει και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό και ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει μία πλατφόρμα επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να έχουν μία πλήρη εικόνα για το πώς δουλεύουν στα σπίτια τους.

Κατ' αρχάς, σε όλους έχουν δοθεί ξεχωριστές οδηγίες ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργεί η αγωνιστική κατάστασή τους, η καταπόνηση μέσα στην σεζόν, η θέση στην οποία αγωνίζονται και η σωματοδομή τους. Από εκεί και πέρα, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το κατάλληλο report, σε εβδομαδιαία βάση.

Και το κάνουν με δύο τρόπους. Απαντώντας σε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και παράλληλα δίνοντας και αναλυτικά στοιχεία για τις προπονήσεις τους, την εξέλιξη του σωματικού βάρους τους, αποστέλλοντας μάλιστα και οπτικοακουστικό υλικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ερωτηματολόγιο καταγράφονται στοιχεία που αφορούν από τον αριθμό των προπονήσεων που έχουν κάνει μέσα στην εβδομάδα, μέχρι και την ψυχολογική κατάστασή τους, αλλά και την ποιότητα του ύπνου τους. Με αυτό τον τρόπο ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του έχουν μία πλήρη εικόνα για την κατάσταση των παικτών τους, έχουν μία πλήρη και ενημερωμένη βάση δεδομένων που τους βοηθά να επανακαθορίζουν τα προγράμματά τους κάθε εβδομάδα και, παράλληλα, όταν έρθει η ώρα η ομάδα να βγει στο γήπεδο, να φτιάξουν το πρόγραμμα των ομαδικών προπονήσεων που θα χρειαστεί να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ για να είναι έτοιμος για τους αγώνες.

Υποστήριξη σε απόλυτο βαθμό

Φυσικά σε όλη αυτή την διαδικασία, οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού του τμήματος φροντίζουν να παρέχουν στους παίκτες ό,τι είναι διαθέσιμο από πλευράς οργάνων και υλικών για προπόνηση, ενώ παράλληλα, οι φυσιοθεραπευτές και οι προπονητές αποκατάστασης φροντίζουν να επισκέπτονται τους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διαδικασία ενημέρωσης συμμετέχουν άπαντες, ακόμη και ο Κρέσπο που βρίσκεται στην Ισπανία και ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει και σ' αυτή τη φάση ότι αποτελεί ένα απόλυτα οργανωμένο κλαμπ που χρησιμοποιεί κάθε σύγχρονο μέσο για να μην χάνεται η δυνατότητα προπόνησης των παικτών.

* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.