Αυστραλία: Αήττητη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου κατέκτησε τουρνουά, έχοντας πέντε τρανς παίκτριες στο ρόστερ

Metrosport Team28 Μαρτίου 2024

Καυγάς ξέσπασε σε τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν έγινε γνωστό πως η ομάδα που κέρδισε τη διοργάνωση έχει στο ρόστερ της πέντε τρανς παίκτριες.

Πιο συγκεκριμένα, οι Flying Bats FC νίκησαν όλα τα παιχνίδια του τουρνουά, που διήρκεσε τέσσερις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του τελικού που επικράτησαν με 4-0, κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 1000 δολλαρίων.

Μάλιστα, οι πρωταθλήτριες πέτυχαν εμφατικές νίκες επί των υπόλοιπων ομάδων, με μία τρανς αθλήτρια να σκοράρει έξι γκολ σε έναν αγώνα που έληξε 10-0!

Οι γονείς των αντίπαλων ομάδων ξέσπασαν, αποσύροντας τις κόρες τους από τουρνουά, κάνοντας λόγο για πρόβλημα ασφάλειας. Εκτός αυτού, τέθηκε το ζήτημα της αδικίας καθώς κορίτσια έπρεπε να ανταγωνιστούν βιολογικά αρσενικά.

"Οι κόρες μας ήρθαν εδώ να παίξουν και να χαρούν απολαμβάνοντας το παιχνίδι, απέναντι σε κορίτσια. Κανένας μας δεν υπέγραψε για "μικτό" τουρνουά. Πολλοί από εμάς δεν θα αφήναμε τα κορίτσια να παίξουν εάν γνωρίζαμε την αλήθεια, αφού η διαφορά δυνατοτήτων είναι αποκαρδιωτική".

Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος των Flying Bats FC δήλωσε στο επίσημο σαιτ της ομάδας: "Είμαστε το μεγαλύτερο LGBTQIA+ ποδοσφαιρικό σωματείο του κόσμου. Είμαστε υπέρ της συμπεριληπτικότητας, του σεβασμού και του fair play. Είμαστε ένας σύλλογος που εκτιμά εξίσου τους cisgender και transgender παίκτες μας. Οι τρανς γυναίκες ανήκουν στα γυναικεία πρωταθλήματα, με αυτό το φύλο ταυτίζονται".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.