Αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Ροντρίγκες για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης11 Σεπτεμβρίου 2022

Στην προσθήκη του Έντουιν Ροντρίγκες από την Ολίμπια Ονδούρας προχώρησε ο Αρης καθώς τα βρήκε σε όλα με την ομάδα του 22χρονου ποδοσφαιριστή για τον δανεισμό του έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του, το ερχόμενο καλοκαίρι, έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Ροντρίγκες φτάνει στη Θεσσαλονίκη αύριο για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στους Κιτρινόμαυρους, που από την Τρίτη θα μπουν σε νέα εποχή με τον Άλαν Πάρντιου ν’ αναλαμβάνει καθήκοντά προπονητή.

Ο βραχύσωμος (1.64μ.) winger θεωρείται από τους πλέον εξελίξιμους στη χώρα του και μάλιστα γίνεται λόγος ότι είναι μια ακόμη πιο βελτιωμένη “έκδοση” του Λουίς Πάλμα τον οποίον ο Αρης έφερε στην Ελλάδα από την Ονδούρα πέρυσι τον Ιανουάριο. 

Ο Ροντρίγκες μετρά περισσότερα παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της χώρας του συγκριτικά μ’ αυτά που είχε ο Πάλμα προτού “βγει” για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Με τη φανέλα της Ολίμπια έχει 125 αγώνες με 13 γκολ και οκτώ ασίστ, παράλληλα είναι διεθνής με την Ονδούρα από τον Νοέμβριο του 2019 έχοντας 20 συμμετοχές με ένα γκολ. 

Το θετικό στην περίπτωσή του είναι πως έχει αγωνιστικό ρυθμό καθώς στις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε σε αγώνα Πρωταθλήματος (σκόραρε μάλιστα) με την Ολίμπια, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής αφού για πρώτη φορά φεύγει σε άλλη Ήπειρο. 

Συν τοις άλλοις, η κίνηση του Αρη με τον Ροντρίγκες είναι περισσότερο επένδυση παρά κίνηση ουσίας και άμεσης ανάγκης. Σχολιάζοντας τη μεταγραφή του και το γεγονός ότι θα είναι συμπαίκτης με τον Λουίς Πάλμα, ο 22χρονος Ονδουριανός εξτρέμ υποστήριξε πως… “θα είναι ένα σημαντικό βήμα. 

Είναι όνειρό μου να φύγω στο εξωτερικό, από μικρός περίμενα αυτή την ευκαιρία, με υπομονή και δουλειά. Είναι καλό για μένα ότι θα βρω τον Πάλμα στην Ελλάδα, γιατί είμαστε δύο παίκτες από την ίδια χώρα”. Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη μεταγραφή του Ροντρίγκες, στον Αρη θα επιμείνουν για την ενίσχυση του ρόστερ σε θέσεις όπου έχει ανάγκη άμεσα. 

Εφόσον γίνει το deal με τον Ετέμπο (σσ καθυστερεί, λόγω γραφειοκρατίας για την έκδοση βίζας), τότε οι Κιτρινόμαυροι θα αναζητούν έναν φορ. Το deal με τον Νορβηγό Γκούλμπραντσεν δεν έγινε, λόγω της οικονομικής διαφοράς που υπήρχε και ο παίκτης έμεινε στην Τουρκία, οπότε κοιτάζουν τις υπόλοιπες επιλογές. Αν δεν βρεθεί κάτι έτοιμο και αξιόλογο, τότε δεν αποκλείεται ο Αρης να συνεχίσει μόνο με τον Γκρέι “καθαρό” φορ, βρίσκοντας την εξτρά επιλογή εκ των έσω (βλ. Πάλμα, Ζερβίνιο) μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ υπό προϋποθέσεις υπάρχει πιθανότητα, έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, να γίνει κίνηση και για την προσθήκη ενός ακόμη στόπερ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.