Αυγενάκης, Σεμέδο... Πινακάς και η αγωνία των ΠΑΟΚτσήδων

Δημήτρης Μπούζας02 Σεπτεμβρίου 2021

INFO: Πλούσια, ελκυστική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η αθλητική επικαιρότητα.

Ξεκινώντας από την «παραμονή» του Αυγενάκη μετά τον ανασχηματισμό και την διαπίστωση ορισμένων ότι «την γλίτωσε» ο πολυπράγμονας Υφυπουργός Αθλητισμού, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι «πλανώνται πλάνην οικτρά» όσοι απέμειναν να πιστεύουν ακόμη πως διέτρεχε τον παραμικρό κίνδυνο ο υποστηριζόμενος από το πανίσχυρο ερυθρόλευκο κυβερνητικό μπλοκ, Κρητικός πολιτικός. Αν προσθέσουμε βέβαια και την καρατσεκαρισμένη πληροφορία, ότι ανάμεσα στους προστάτες του συγκαταλέγεται ο πλέον έμπιστος και «κοντινός» άνθρωπος και συνεργάτης του Πρωθυπουργού (ανηψιός και διευθυντής του γραφείου του), γίνεται άμεσα κατανοητό σε ποιες πλάτες και με ποια «εξουσία» διαπράττει το ένα μετά το άλλο τα ολισθήματα. Οι φίλοι αναγνώστες της στήλης θεωρώ ότι ήταν απόλυτα προϊδεασμένοι από τη στιγμή που σε αλεπάλληλα σχόλια μας, είχαμε αποκαλύψει και καταγγείλει την αδιανόητη στήριξη και υψηλή προστασία που παρείχαν στον συγκεκριμένο Υφυπουργό, παρά το σοβαρό κόστος και την κυβερνητική φθορά, πρωτοκλασάτα στελέχη της. Επομένως ο Λευτέρης δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο και θεωρείται βέβαιο ως εκ τούτου οτι θα κλείσει την τετραετία του αμόλυντος και ανέγγιχτος. Έμπιστοι του Πρωθυπουργού και στελέχη πρώτης γραμμής που «συνδέονται» συναισθηματικά (;) με την ομάδα του δημοσίου, είναι και στέκονται στο πλευρό του, διευκολύνοντας τον σε ότι και με ότι καταπιάνεται και στην ούγια του γράφει...«Ολυμπιακός». Από μικρές εξυπηρετήσεις, μέχρι τη στελέχωση σοβαρών επιτροπών που διέσυραν διεθνώς την Ελλάδα. 


Περνώντας στο δεύτερο και αρκετά επίσης σοβαρό θέμα της επικαιρότητας που αφορά τις... «περιπέτειες» του Σεμέδο, στεκόμαστε σε δύο επισημάνσεις. Η πρώτη αφορά την αρχική σιωπή όλων των ελεγχόμενων ΜΜΕ για την είδηση που έσκασε σαν βόμβα στο λιμάνι. Σιωπή, η οποία βέβαια δεν κράτησε για πολύ εξαιτίας της εκκωφαντικής έκρηξης που έγινε. Δειλά – δειλά όλοι πήραν θέσεις προσεκτικές είναι η αλήθεια έως ουδέτερες, αφήνοντας όμως πονηρά και υπαινικτικά και κάποια ερωτηματικά. Δυστυχώς η «είδηση» έφερε στο φως το βαρυφορτωμένο ποινικό μητρώο ενός παίκτη που σαφέστατα και ήταν άγνωστο στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Η αναφορά στο παρελθόν του Σεμέδο προκάλεσε όπως ήταν επόμενο και δικαιολογημένα ερωτηματικά. Όπως επί παραδείγματι πως είναι δυνατόν ένα σοβαρό κλαμπ όπως θέλει να είναι ο Ολυμπιακός να αγνοεί ή να θέλει να αγνοήσει ποιος ήταν ο αστέρας που έφερνε και τον οποίο υποδεχόντουσαν σαν Μεσία, έργο της γνωστής πανίσχυρης ερυθρόλευκης προπαγάνδας. Και τώρα τι γίνεται; Αυτή η προπαγάνδα ξεκίνησε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, διακινώντας το σενάριο ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να απαλλαγεί από τον Σεμέδο, γιατί διαπίστωσε ύστερα από τόσο καιρό τον... κακό του χαρακτήρα! Οι τύποι εκεί στο λιμάνι πιστεύουν πως το σανό το μασάνε πέραν των επιστημόνων και των Τσουκαλάδων και οι σοβαροί οπαδοί του, πολύ περισσότερο μάλιστα και οι ουδέτεροι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι. Οι οποίοι με το δίκιο τους αναρωτιούνται μετά από όσα αποκαλύφτηκαν πως είναι δυνατόν ένας τόσο καλός ποδοσφαιριστής να μένει στα απούλητα για τρεις συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους. Οι αφελείς προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί ότι οι υποψήφιοι αγοραστές έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το βιογραφικό αλλά και το ποινικό μητρώο του Σεμέδο. Έτσι, απαντούσαν με έναν γρήγορο «ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω». Ειναι αλήθεια πως η υπόθεση Σεμέδο όπως εξελίσεται, μπορεί να φέρει στο φως κάποια πράγματα που αυτή τη στιγμή μπορείς να τα υποψιαστείς όμως δύσκολα μπορούν να αποδειχθούν. 


Πάμε στο τρίτο «θέμα» το οποίο έχει σχέση με την εκπληκτική ανακοίνωση της ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια, η οποία ακολούθησε και συνόδευσε την μεταγραφή (τελικά) του νεαρού Πινακά στον Ολυμπιακό, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στην πρώτη επαφή των δύο συλλόγων και την άρνηση του παίκτη και της οικογένειας του να αποδεχθούν όρους προσυμφωνημένους και στα μέτρα των δύο ομάδων. Θεωρώ ότι το περιεχόμενο – ένας πραγματικός κλαυσίγελος – θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για μια ταινία της εποχής του Ξανθόπουλου, της Μάρθας Βούρτση αλλά και του ανεπανάληπτου Μαυρογιαλούρου. Να σκεφτεί κανείς ότι οι συντάκτες της έφτασαν στο σημείο να εξυμνήσουν και την μεγαλοψυχία της διαβόητης κυρίας Σουλούκου, η οποία πρωταγωνίστησε στο να πειστεί η οικογένεια του παίκτη να δεχθεί την μετακίνηση του για την β΄ομάδα του Ολυμπιακού! Οι ευχαριστίες για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που έδωσε το αφεντικό ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και σκόρπισαν πολύ γέλιο. Θα προσθέσουμε όμως εδώ ότι συγχρόνως και εξέπεμπψαν αρκετά και σοβαρά μηνύματα για το τι υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.