Αυγενάκης: «Έχει απαντηθεί εγγράφως το θέμα με το αίτημα του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team04 Μαΐου 2020

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συνέντευξη τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης και μεταξύ των όσων απάντησε ήταν και θέμα του αιτήματος του ΠΑΟΚ για ασφάλεια των παικτών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε απαντήσεις αναφορικά με το δρόμο που ακολουθεί το ποδόσφαιρο και γενικά ο Ελληνικός αθλητισμός κάτω από το πέπλο του κορωνοϊού ενώ έκανε ειδική μνεία στον τρόπο που ενδέχεται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και αν αυτό είναι εφικτό να συμβεί σε 2-3 γήπεδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης:

Αναφορικά με το αίτημα του «Δικεφάλου του Βορρά» για επιπλέον ασφάλιση λόγω κορωνοϊού: «Έχει απαντηθεί εγγράφως το ερώτημα που έγινε από τον ΠΑΟΚ για την ασφάλιση των παικτών. Δεν είναι κρατικό μυστικό, μετά τη συνέντευξη Τύπου θα σας δοθεί και εσάς».

Για τη διεξαγωγή των αγώνων σε περιορισμένο αριθμό γηπέδων: «Παραμένουμε στη διάθεση της Σούπερ Λιγκ 1, εδώ είμαστε να ακούσουμε. Είναι θέμα των διοργανωτών, οτιδήποτε θετικό και ενισχύσει το πρωτάθλημα, είναι αυτονόητο ότι θα το στηρίξουμε». Ενώ σε ότι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί πρόσθεσε: «Θα εξαρτηθεί από την πορεία των πραγμάτων».

Για την συνέχιση του πρωταθλήματος υπό τον  φόβο του κορωνοϊού: «Δεν γίνεται να έχουμε αστυνομικό σε κάθε γήπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι κανένας δεν θα ρισκάρει τις οικογένειες των μελών των ΠΑΕ. Η διοργανώτρια αρχή έχει την ευθύνη ελέγχου. Αναμένουμε τις αποφάσεις της Σούπερ Λιγκ 2 να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, εδώ είμαστε. Εδώ είμαστε να αξιολογήσουμε τι συμβαίνει και τι πρέπει να διορθώσουμε. Δεν βιαζόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνουμε πισωγύρισμα. Αν δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρωτόκολλα, να μην ανοίξουν τις εγκαταστάσεις».

Για ενδεχόμενο κρούσμα στον χώρο του αθλητισμού: «Η Ελλάδα από μαύροι πρόβατο, έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Πράττουμε το καλύτερο με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και της αθλητικής κοινότητας. Δεν θα βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις. Δεν πιέζουμε, ούτε και απαιτούμε κάποιον να μπει στον στίβο. Εμείς βάζουμε το πλαίσιο. Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια πίεση σε υπουργούς για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από από τις ΠΑΕ. Αν έχει συμβεί είναι καταδικαστέο».

Για τη στήριξη του αθλητισμού και την ΕΡΤ: «Δεν είπα ποτέ "ξεχάστε την ΕΡΤ" σε πρόσφατη συνέντευξη μου. Παραποιήθηκαν τα λεγόμενα μου. Πρέπει να εμπλουτίσει το πρόγραμμα της με περισσότερα αθλήματα ώστε και αυτά με τη σειρά τους να απευθυνθούν σε χορηγούς. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί το πλαίσιο, θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε ανακοινώσεις. Ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να μείνει ήσυχη η αθλητική κοινότητα, τρέχουμε με έναν πιο γρήγορο ρυθμο και καταφέραμε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ενώ σε ένα γενικό σχόλιο για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η πορεία στη γέφυρα που άνοιξε σήμερα θα αξιολογείται καθημερινά. Θα πηγαίνουμε σταδιακά. Η πανδημία μας έφερε όλους πιο κοντά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αθλητική οικογένεια, αγκάλιασε το μήνυμα «μένουμε στο σπίτι». Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1200 φιάλες αίμα. Σήμερα συγκεντρώθηκαν 48 φιάλες αίμα. Στις δημοπρασίες που γίνονται έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50.000 ευρώ.

Για την επιστροφή στην κανονικότητα, επιστρέφουμε σιγα, σιγά. Ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Συστήσαμε δυναμικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Αύριο Τρίτη έχουμε αποστείλει οδηγίες ασφαλούς άσκησης, έντυπο ιατρικού ιστορικού και πρωτόκολλα απολύμανσης».

Ενώ για τον τομέα του αθλητισμού πρόσθεσε: «Αν απαιτηθεί τηλεδιάσκεψη με Σούπερ Λιγκ και τις 14 ΠΑΕ είναι αυτονόητο ότι θα το κάνουμε άμεσα. Έχουμε στείλει από 15.000 μάσκες και γάντια μιας χρήσεως, αντισηπτικά και θερμόμετρα. Στείλαμε σήμερα στη Σούπερ Λιγκ 1 οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για έναρξη επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το ενδιαφέρον όμως, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η Σούπερ Λιγκ 1 αιτήθηκε σταδιακή άρση μέτρων. Αντίστοιχο αίτημα έγινε και από ΠΣΑΠ. Έτσι, επιτρέπονται από αύριο οι ατομικές προπονήσεις ποδοσφαιριστών σε ολιγομελή γκρουπ 6-8 ατόμων. Στείλαμε σήμερα στη Σούπερ Λιγκ 1 τα σχετικά πρωτόκολλα.

Σε καθημερινή βάση παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η επανεκκίνηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αυτό είναι σαφές. Το πότε θα ξεκινήσει το κάθε άθλημα αποφασίζεται με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Τους ακούμε μέχρι τώρα και δεν χάσαμε. Θα στείλουμε κλιμάκια σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Η πλήρης άρση των μέτρων δεν γίνεται να απαντηθεί σήμερα. Δεν υπάρχει ημερομηνία. Στις πρώτες ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης είναι ένα μεγάλο μέρος της αθλητικής οικογένειας. Ειμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αθλητικούς φορείς. Είμαστε αποφασισμένοι ως υφυπουργείο Αθλητισμού να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι διοργανώτριες αρχές για το πως θα γίνουν τα πλέι οφ. Σε ποιά μορφή, αν είναι σε φάιναλ 8 και σε μία έδρα.»


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.