Αξίζει με νίκη ο βαθμός που πήρε χθες ο Αρης με 11αδα «ειδικού σκοπού»

Βασίλης Μάστορας04 Μαρτίου 2024

Με το κεφάλι ψηλά έφυγαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Αρη από το «Κλ. Βικελίδης». Ο λόγος; Γιατί σ’ έναν αγώνα από τον οποίο το σημαντικότερο που θα μπορούσαν να κερδίσουν δεν ήταν οι βαθμοί, αλλά το να κρατήσουν ψηλά στο ιστό την αξιοπρέπεια της ομάδας, το πέτυχαν «γκρεμίζοντας» την ΑΕΚ από την κορυφή. Ε, και μόνο αυτό είναι αρκετό για να νιώθει ο Αρης ότι έκανε καλά τη δουλειά του, παρά το τελικό 3-3. Ετσι όμως όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, το αποτέλεσμα μοιάζει με νίκη για την ομάδα του Μάντζιου. Υπάρχει και κάτι ακόμη όμως που μεγεθύνει τα κέρδη του Αρη από τον χθεσινό αγώνα. 

Κι αυτό είναι ότι ξεπέρασε και έναν ακόμη σκόπελο που ήταν η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Ο Ελληνας διαιτητής στο 14ο καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ του Μοντόγια και του Αμπραμπατ. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ κάνει καταφανέστατο φάουλ στον αντίπαλο του Αρη, ο Σιδηρόπουλος το αγνοεί και θεωρεί παράβαση ένα τράβηγμα του Μοντόγια στη συνέχεια της φάσης. Το χειρότερο; Ότι ο VAR δεν τον στέλνει τα δει την φάση, κάτι που έκανε στο β’ ημίχρονο ο Σιδηρόπουλος, όταν πήρε πίσω πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Αρη σε διεκδίκηση μεταξύ του Μορόν και του Πινέδα.

Το… άδικο δεν ευλογείτε κι έτσι ο Αρης με πέναλτι που θα το έδινε και ο… Αλμέιδα ισοφάρισε στο πέμπτο λεπτό τον καθυστερήσεων, γεμίζοντας με ενθουσιασμό τους φίλους του. Συγχρόνως «έσκισε» τα… σενάρια και πήρε ψυχολογία για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Ο Μάντζιος έκανε επιλογές για την 11άδα έχοντας ολοφάνερα το μυαλό του στον αγώνα του Κυπέλλου. Φτάνοντας, ίσως στα όρια της υπερβολής, έχοντας αφήσει εκτός αποστολής τον Μανού Γκαρθία και τον Οντουμπάτζο. Επέστρεψαν στην 11άδα Φαμπιάνο, Φατόρε, Βερστράτε, Παναγίδης και Φετφατζίδης, ενώ ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Αρης άργησε να μπει στις απαιτήσεις του αγώνα. Εδωσε κατοχή της μπάλας στην ΑΕΚ η οποία προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη χτίζοντας επιθέσεις από την αριστερή πλευρά του Αρη. Εκεί όπου ο Αμπραμπατ εύρισκε χώρο για να κινηθεί, καθώς ο Σαβέριο δεν βοηθούσε τον Μοντόγια ο οποίος βρέθηκε πολλές φορές εκτεθειμένος.

Η ομάδα του Μάντζιου έδειχνε να έχει υπερεκτιμήσει την αντίπαλο της και οι ποδοσφαιριστές του στα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν ήξεραν που… πατούν. Είχαν πρόβλημα στις αλληλοκαλύψεις και μεγαλύτερο στη μετάβαση. Ετσι η ΑΕΚ έγινε τρεις φορές επικίνδυνη για την εστία του Κουέστα στα πρώτα 15 λεπτά, με σημαντικότερη ευκαιρία μία κεφαλιά του Κάλενς που έδιωξε την μπάλα ο Ισπανός κίπερ.

Ο Αρης προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΚ. Κυρίως κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα στην πλάτη της άμυνας της «Ενωσης» η οποία είχε ανεβασμένες τις γραμμές. Δημιούργησε πρώτη φορά σημαντική ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ στο 24ο και πέτυχε γκολ με τον Φετφατζίδη ύστερα από μπαλιά του Ιρανού, λίγα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Με δύο νέα πρόσωπα στην 11άδα ξεκίνησε ο Αρης το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μορόν πήρε τη θέση του Ανσαριφάρντ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ο Ροζ αντικατέστησε τον Φαμπιάνο. Η δεύτερη αλλαγή δημιούργησε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας του Αρη. Και ήταν ο αδύναμος κρίκος σ’ όλο το β’ ημίχρονο. Αυτό σε συνδυασμό από την αδυναμία του Φατόρε να καλύψει με επάρκεια την δεξιά πλευρά, έδωσε στην ΑΕΚ το δικαίωμα πρώτα να ισοφαρίσει (54ο) μέσα σε πέντε λεπτά το γκολ του Σαβέριο με το οποίο προηγήθηκε ο Αρης με 2-1 (49ο) και στη συνέχεια να πετύχει τρίτο γκολ (68ο).

Ο Αρης είχε πρόβλημα στα μαρκαρίσματα, αργές επιστροφές και μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές. Αν σ’ αυτά προσθέσει κάποιος και τη δυσλειτουργία της άμυνας η εξίσωση βγάζει την ανατροπή του σκορ από την ΑΕΚ. Ο Μάντζιος συνέχισε τις αλλαγές με Ρουπ, Βέλεθ και Σουλεϊμάνοφ κι έτσι ο Αρης άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Αύξησε την πίεση, πίστεψε στην ισοφάριση και τελικά πέτυχε τον στόχο του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.