Αξιζε την άνοδο ο Εθνικός Λαγυνών (δηλώσεις Κουτουνίδη, Πολυζούδη, Γούσιου)

Metrosport Team28 Ιουνίου 2022

Ο πιο συναρπαστικός όµιλος της Β’ κατηγορίας ήταν ο  τέταρτος καθώς πολλές οµάδες πέρασαν από την κορυφή.


Στα πλέι οφ ο Εθνικός Λαγυνών πετυχαίνοντας το έξι στα έξι πέτυχε τον στόχο της επανόδου µε τέρµατα 18-3. Στην κανονική διάρκεια έγινε µεγάλη µάχη καθώς πρώτη τερµάτισε η Αστραπή Μεσαίου µε 33  βαθµούς υπερτερώντας στην ισοβαθµία της ∆όξας Περιβολακίου. Στην τρίτη θέση υπήρξε τριπλή ισοβαθµία µε τον Μέγα Αλέξανδρο Μελισοχωρίου να παίρνει την τρίτη θέση, τον Εθνικό Λαγυνών την τέταρτη ενώ εκτός πλέι οφ καθώς µειονεκτούσε στις ισοβαθµίες έµεινε ο Ποντιακός Πολυδενδρίου. Στην κανονική διάρκεια ο Εθνικός είχε εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες και τέρµατα 37-8.

▶ Κουτουνίδης: «Φορµαριστήκαµε στο σηµείο που έπρεπε» 

Ο προπονητής του Εθνικού Λαγυνών Ηρακλής Κουτουνίδης για τη χρονιά που τελείωσε επισήµανε: «Κύλησε το πρωτάθληµα όπως το περιµέναµε. Στόχος από την αρχή ήταν η άνοδος και τον πετύχαµε. Φορµαριστήκαµε στο σηµείο που έπρεπε. Η οµάδα πέτυχε το έξι στα έξι στα πλέι οφ και δίκαια βγήκε».

Πως είδατε το Πρωτάθληµα; 

«Το Πρωτάθληµα ήταν συναρπαστικό. Τέσσερις οµάδες πέρασαν από την κορυφή αλλά το Πρωτάθληµα είναι µαραθώνιος και όχι σπριντ» Ποια ήταν τα συν της οµάδας; «Είχαµε παίκτες µε µέταλλο, µε εµπειρίες για πρωταθλητισµό και ακόµη να πω όταν δουλεύεις σκληρά αµείβεσαι»

Πως θα πρέπει να γίνει το νέο Πρωτάθληµα; 

«Οι συνθήκες αν το επιτρέψουν να γίνει µε τέσσερις οµίλους».

Τι στόχο βάζετε τη νέα χρονιά; 

«Την είσοδο στα πλέι οφ».

▶ Πολυζούδης: «Πολλές καλές οµάδες στον όµιλο»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Σωτήρης Πολυζούδης για την χρονιά που πέρασε τόνισε: «Ηταν µια δύσκολη χρονιά λόγω του κορωνοιού. Εγιναν τρεις τέσσερις προσθήκες το καλοκαίρι, προωθήθηκαν τέσσερα πέντε νεαρά παιδιά από την ακαδηµία, ενώ προστέθηκε στη διάρκεια και ο Σουκάντος. Το Πρωτάθληµα είχε πολλές καλές οµάδες όπως το Μελισσοχώρι, το Περιβολάκι, το Πολυδένδρι και το Μεσαίο. Στα πλέι οφ εµείς µπήκαµε δυνατά πετύχαµε το έξι στα έξι και πήραµε την άνοδο. Πιστεύω είχαµε περισσότερη εµπειρία από τις άλλες οµάδες αλλά και το ταλέντο των παικτών έφερε την επιτυχία».

Τι στόχο βάζετε τη νέα περίοδο; 

«Να κρατηθεί η οµάδα και αν µπορέσει να παίξει στα πλέι οφ»

Πως θα πρέπει να γίνει το νέο πρωτάθληµα; 

«Με τέσσερις οµίλους για να έχουµε περισσότερα παιχνίδια».

Ο κόσµος ήταν κοντά στην οµάδα; 

«Μας βοήθησε. Στα τελευταία παιχνίδια γέµισε το γήπεδο, είχαµε και 600 άτοµα» Που αφιερώνεται την άνοδο; «Στους ποδοσφαιριστές αλλά και στα υπόλοιπα µέλη της διοίκησης»

▶ Γούσιος: «Το αξίζαµε»

Ο Νίκος Γούσιος βοήθησε µε την εµπειρία του ώστε ο Εθνικός να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία.

Για τη φετινή πορεία του Εθνικού τόνισε: «Βλέπαµε αγώνα, αγώνα, είχαµε νοοτροπία νικητή, το θέλαµε περισσότερο και πήραµε την άνοδο. Ηταν η οµάδα ένας συνδυασµός έµπειρων παικτών µεγάλης ηλικίας αλλά και νεαρών µε αγωνιστική αξία. Η επιτυχία µας αποκτά µεγαλύτερη αξία καθώς είχαµε να αντιµετωπίσουµε αξιόλογους αντιπάλους όπως το Περιβολάκι, το Μελισσοχώρι, το Μεσαίο. Στα πλέι οφ είχαµε έξι νίκες σε έξι παιχνίδια πετυχαίνοντας τον στόχο της ανόδου που είχαµε θέσει από την αρχή της περιόδου. Το αξίζαµε και τα καταφέραµε».

Ποια είναι η συνέχεια;

«Θα µείνει η περσινή οµάδα. Πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών άλλωστε οι περισσότεροι έχουν παίξει σε µεγαλύτερες κατηγορίες και πιστεύω θα έχουµε καλή πορεία»

Που αφιερώνεις την άνοδο; 

«Στην οικογένεια µου που τόσα χρόνια µε στηρίζει σε καλές και κακές καταστάσεις αλλά και στην δεύτερη οικογένεια µου τον Εθνικό» 

Πως θα πρέπει να γίνει το νέο Πρωτάθληµα; 

«Το θέµα είναι να µπορούν να ανταποκριθούν και οικονοµικά οι οµάδες. Στους πέντε οµίλους υπάρχουν λιγότερες µετακινήσεις. Από την άλλη εµείς οι ποδοσφαιριστές θέλουµε να παίζουµε ποδόσφαιρο και να το ευχαριστιόµαστε. Θα έλεγα τέσσερις οµίλους, αλλά να προσθέσω: Στην ΕΠΣΜ ξέρουν που κινείται η κάθε οµάδα. Να είναι όλοι οι όµιλοι (είτε τέσσερις είτε πέντε), ανταγωνιστικοί».

▶ Ο Εθνικός στην Α’ κατηγορία Ο Εθνικός έχει παίξει επτά φορές στην Α’ κατηγορία µέχρι το 2000 οπότε και έγινε η Α1 ενώ τη νέα περίοδο θα παίξει για ένατη φορά µετά το 2000.

▶ Η επόµενη µέρα για τον σύλλογο

Ο Ηρακλής Κουτουνίδης συνεχίζει στο προπονητικό πόστο και τη νέα περίοδο. Μένει όλο το περσινό υλικό ενώ προχωρηµένες επαφές υπάρχουν µε πέντε ποδοσφαιριστές µε στόχο η οµάδα στο νέο Πρωτάθληµα να έχει µια αξιοπρεπή πορεία.

▶ Ο Εθνικός ευχαριστεί

Η διοίκηση του Εθνικού αλλά και ο Ηρακλής Κουτουνίδης προσωπικά, ευχαριστούν τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Σάββα ∆ηµητριάδη για τη µεσολάβηση του για την εγχείρηση χιαστού του Κασιξίδη. Ο ποδοσφαιριστής τώρα είναι στο στάδιο αποθεραπείας

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.