Αξέχαστες διαφημίσεις με αστέρες του αθλητισμού

Στέφανος Αβραμίδης15 Μαΐου 2020

Υπάρχουν κάποιες διαφημίσεις στην τηλεόραση που έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη των ανθρώπων.

Αυτό συνέβη για πολλούς λόγους. Είτε γιατί θεωρήθηκαν εκπληκτικές, εντυπωσιακές, αποτυχημένες, κακές ή και καλτ.

Εμείς σαν metrosport.gr αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με εκείνες οι οποίες είχαν ως πρωταγωνιστές διάσημους Έλληνες αθλητές.

Ας ξεκινήσουμε.

Νίκος Γκάλης

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ ήταν το κεντρικό πρόσωπο της διαφήμισης για το γάλα ΑΓΝΟ. Σύμφωνα με το σενάριο, η σκληρή προπόνηση και τα κατορθώματα του «γκάνγκστερ» εντός παρκέ βασίζονται στο γάλα της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας.

Φάνης Χριστοδούλου

Ένας ακόμα παίκτης της χρυσής ομάδας του Ευρωμπάσκετ του 1987 πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση. Αφού σουτάρει και καρφώνει, ο Φάνης μας δείχνει τα γαριδάκια Eurobasket 1987 που όπως αναφέρει έχουν την καλύτερη γεύση.

Μόλις ο Πανιώνιος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του Δικεφάλου του φώναξαν το σύνθημα «Φάνη σ' αγαπούν όλα τα παιδάκια, γιατί βγαίνεις στο γυαλί και τρως τα γαριδάκια». Ο Χριστοδούλου έσκασε στα γέλια.

Κοινό χαρακτηριστικό των σποτ του Χριστοδούλου του Γκάλη, το τραγούδι που ταυτίστηκε με τον θρίαμβο της Εθνικής, το «Final Countdown» των Europe.

Γιώργος Σιγάλας

Ο «Ράμπο» του ελληνικού μπάσκετ είναι το πρόσωπο που κλήθηκε να διαφημίσει πατατάκια γνωστής εταιρίας.

Στο σποτάκι, ο Σιγάλας καταστρώνει ένα σχέδιο για να καταβροχθίσει τα πατατάκια ενός αγοριού. Φαινομενικά θέλει να του δώσει τη χαρά του καρφώματος αλλά το αφήνει κρεμασμένο στη στεφάνη και του τρώει τα πατατάκια.

Και πάλι οι φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν αυτοί που έκαναν καζούρα στον Σιγάλα μόλις ήρθε στη Θεσσαλονίκη με τον Ολυμπιακό στον οποίο τότε αγωνίζονταν. Με αφορμή τη διαφήμιση, τον υποδέχτηκαν με δύο υβριστικά μεν αλλά και με δόση χιούμορ συνθήματα: «Σιγάλα π@@@κι, φάε πατατάκι» και «Σιγάλα π@@@κι, κατέβασ΄ το παιδάκι».

Ο Σιγάλας πρωταγωνίστησε και σε άλλα σποτ για τα γνωστά πατατάκια.

Εθνική Ελλάδας

Οι αστέρες της Εθνικής Ελλάδας πηγαίνουν στις Κροκεές Λακωνίας για τη διαφήμιση σοκολατούχου γάλακτος.

Μιχάλης Κακιούζης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννης Γιαννούλης και Γιώργος Μπαλογιάννης πρωταγωνιστούν σε μία σειρά διαφημίσεων με την παρουσία πολλών παιδιών.

Νίκος Αναστόπουλος

Από τον χώρο του ποδοσφαίρου, ξεχωρίζει δίχως άλλο η διαφήμιση του Νίκου Αναστόπουλου για το σαπούνι «Rexona». Ο «μουστάκιας» έδωσε κυριολεκτικά ρέστα.

Bonus: Την διαφήμιση για το αποσμητικό έκανε η βολεϊμπολίστρια Λία Μήτση.

Θεόδωρος Ζαγοράκης

Ο θρίαμβος της Εθνικής στο Euro του 2004 στην Πορτογαλία δε θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτος από τους διαφημιστές.

Έτσι οι άνθρωποι της εταιρίας «Ζαγόρι» ποιον άλλον θα διάλεγαν για τη διαφήμιση του νερού τους πλην του Θοδωρή Ζαγοράκη που «όλοι τον... ζιντάν»;

Νίκος Αλέφαντος

Ο πολύπειρος προπονητής διαφήμισε με τις δικές του μοναδικές ατάκες μία εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Μπορούσες να βρεις «τα... πάντα όλα» όπως υποστήριζε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.