Άβουλοι και... «τρομοκρατημένοι» υπόσχονται αυτά που δεν μπορούν

Δημήτρης Μπούζας22 Νοεμβρίου 2020

Η είδηση αναφέρει: «Συγκροτείται η εθνική πλατφόρμα αθλητικής ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) σε εφαρμογή της σύμβασης του συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά τους χειραγωγημένους αγώνες και χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη... για την πάταξη των στημένων παιχνιδιών. 

Ο Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως «είμαστε αποφασισμένοι και στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην χειραγώγηση των αγώνων. Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση και δημιουργείται το πλαίσιο και η δομή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που αποφασιστικά και με θεσμικό τρόπο, μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό». Εδώ κάπου βέβαια τελειώνει το ανέκδοτο και μετά τις όποιες πρώτες αντιδράσεις που υπήρξαν, μένει λίγος χώρος και έρχεται η κοινή γνώμη για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Αρχικά να ρωτήσει τον πολυπράγμονα Υφυπουργό αν πραγματικά πιστεύει αυτά που υπόσχεται και το κυριότερο αν έχει τη δυνατότητα (πολιτική βούληση την λένε κάποιοι) να τα πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση του. Αυτό το τελευταίο βέβαια αφορά όχι μόνο την σημερινή αλλά και την προηγούμενη, προσθέτοντας μετά βεβαιότητας και την επόμενη, όποια κι αν είναι. Να τον ρωτήσει επίσης σε ποια πρώτη γραμμή αναφέρεται; Μήπως σε εκείνη που δεκαετίες αγωνίζεται και συντηρεί ένα θλιβερό αθλητικό παρακράτος το οποίο καθορίζει τα πάντα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι αναρωτιούνται και με το δίκιο τους αν ο κ. Αυγενάκης δεν είναι καλά πληροφορημένος γύρω από το τι συμβαίνει στην περίπτωση των στημένων. Δεν του έχουν πει οι συνεργάτες του και οι έμπιστοι του ότι η πατρίδα μας έχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς στους χειραγωγημένους αγώνες; 

Ότι στα υπόγεια μας και στα σκονισμένα αρχεία μας, έχουν καταχωνιαστεί δεκάδες ύποπτες περιπτώσεις για τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ή εάν ενδιαφέρθηκε για ελάχιστες αυτές ήταν ήσσονος σημασίας; Δεν φρόντισε κανείς να τον ενημερώσει ότι επί των ημερών του «εξαφανίστηκαν» περιπτώσεις «καραστημένων» παιχνιδιών όπως η αλήστου μνήμης αναμέτρηση Ολυμπιακού – Βέροιας; 

Μήπως θα έπρεπε επίσης κάποιος να τον ενημερώσει για συγκεκριμένα απαλλακτικά βουλεύματα και απαξιώσεις σοβαρών εισαγγελικών ερευνών; Για την ύπαρξη συλλόγου που θεωρείται κράτος εν κράτει και ότι δεν τολμά κανείς να εναντιωθεί, πολύ περισσότερο και να επιβάλλει το νόμο όταν αποδεδειγμένα παρανομεί και μάλιστα οι συνέπειες της παραβατικότητας του, επιβάλλουν την τιμωρία του υποβιβασμού; 

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας κύριε Υφυπουργέ. Πολιτική βούληση θεωρητικά μπορεί να υπάρχει από μέρους σας. Είναι όμως τόσο ανίσχυρη απέναντι στην αντίστοιχη βούληση του παρασκηνιακού χαλιφάτου του ποδοσφαίρου μας, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι σε θέση να αντιταχθεί σε αυτήν.

Μετά βεβαιότητας λοιπόν η κοινή γνώμη πιστεύει πως από τη στιγμή που και υποψία ακόμη ότι θα πρέπει να αντιταχθείτε με το γνωστό χαλιφάτο σας προκαλεί δέος, φαίνεται κάπως χλωμός ο ισχυρισμός ότι διακατέχεστε από αποφασιστικότητα. Ούτε εσείς σήμερα, ούτε οι προκάτοχοι σας μας έχετε αποδείξει πως το βαθύριζο και σάπιο σύστημα του αθλητικού παρακράτους, έχετε το ανάστημα να το αντιμετωπίσετε, πολύ περισσότερο και να το καθυποτάξετε. 

Στημένες επιτροπές, επίορκοι θεσμικοί, ελεγχόμενες διωκτικές και δικαστικές Αρχές, αποτελούν ένα πλέγμα που χρειάζεται πολύ μεγάλο κουράγιο για να το ισοπεδώσετε. Στο σπίτι του κρεμασμένου κύριε Υφυπουργέ δεν μιλάνε για σχοινί (στημένα παιχνίδια). Αυτό αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ό,τι αμαρτίες κουβαλάει εδώ και χρόνια. Στις οποίες δυστυχώς προστίθενται συνεχώς και καινούργιες. Προφανώς κύριε Αυγενάκη στις νέες μεγαλόστομες εξαγγελίες και υποσχέσεις προχωρήσατε έχοντας κεκτημένη ταχύτητα μετά το διαδικτυακό σας πλασάρισμα της πολυδιαφημισμένης ολιστικής μελέτης.

ΥΓ: Σήμερα στην Τούμπα ο Πάμπλο «τεστάρει» τους παίκτες του απέναντι στους Γιαννιώτες. Ο αγώνας με τον ΠΑΣ είναι «προπομπός» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν «μπούσουλας» για την σημαντική ευρωπαϊκή υποχρέωση της Πέμπτης. Προβλήματα υπάρχουν, αλλά θεωρείται υπερβέβαιο ότι θα ξεπεραστούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.