Αβαρλής: «Την Παρασκευή παρουσιάζουμε το χωρικό σχέδιο της Νέας Τούμπας»

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2020

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, έδωσε μιλώντας στο Metropolis 95.5 λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της Νέας Τούμπας.  

«Εμείς εδώ και μία εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες, ώστε την Παρασκευή να παρουσιάσουμε το χωρικό σχέδιο. Την Παρασκευή αποφασίζουμε για το ξεκίνημα του νέου γηπέδου της Τούμπας, ένα όνειρο αρχίζει να υλοποιείται. Την άλλη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν εγκρίνει τους περιβαλλοντολογικούς χώρους για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, όπου μαζί με την απόφαση της Μητροπολιτικής, θα πάει στην Αθήνα και θα επιστρέψει για το πολεοδομικό κομμάτι, το που θα γίνει το κάθε τι, το κολυμβητήριο, το νηπιαγωγείο κτλ. Ο Δήμαρχος μου είπε τρέξε την μελέτη ώστε να παρθούν το γρηγορότερο δυνατό οι αποφάσεις» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Θέλω να πιστεύω ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο θα τελειώσουν οι διαδικασίες που σχετίζονται με το Δημόσιο για να κυρήξει η διοίκηση του ΠΑΟΚ τον διεθνή διαγωνισμό. Οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί χρειάζονται κανένα εξάμηνο, οπότε σε 1,5 χρόνο θα τελειώσουν όλα και από εκεί και πέρα μένει να ρίξει άμεσα τα χρήματα ο μέτοχος του ΠΑΟΚ ή όποιος άλλος κρίνει. Εάν υπάρξει οργασμός δουλειάς μπορεί και σε τέσσερα χρόνια να είναι έτοιμο. Δεν είναι μόνο το γήπεδο, πρόκειται για ολική ανάπλαση του χώρου. Οι γύρω χώροι από το γήπεδο, που αφορούν τον Δήμο, θα πληρωθούν από τον ΠΑΟΚ, ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί».  

Τόνισε ότι: «Το γήπεδο θα είναι περίπου 29.000 θέσεων. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από τον μέτοχο, τι θα συζητήσει με την αρχιτεκτονική εταιρεία. Θα είναι, πάντως, το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει συζήτηση. Όσο περνούν τα χρόνια τόσο διαφορετικές είναι οι κατασκευές».  

Ρωτήθηκε αν έχει αίτημα από τον Άρη για λίφτινγκ του «Κλ. Βικελίδης» και απάντησε: «Είναι φανατικός ΠΑΟΚτσής, αλλά ασχολείται με όλες τις ομάδες. Δεν έχει έρθει τίποτα ακόμη από τον Άρη».  

Μίλησε και για τους ποδηλατόδρομους: «Επειδή έχω την ευθύνη γι' αυτό, όσον αφορά το κομμάτι που κατεβάσαμε στην παραλία οι παρανομούντες συνήθισαν να μην παρανομούν. Εισπράττω πολλά καλά λόγια γιατί και οι πεζοί μπορούν να κάνουν την βόλτα τους. Οσον αφορά την Καραμανλή τώρα ολοκληρώσαμε τον ποδηλατόδρομο και προχωράμε στη δημιουργία ελεύθερων πάρκινγκ σε δημοτικά οικόπεδα. Σε καθέτους, ακόμη, δημιουργούμε ειδικές εσοχές για να σταματούν μικρά φορτηγάκια και να τροφοδοτούν καταστήματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.