Αβαρλής: «Η κυβέρνηση έκανε κωλοτούμπα με το Δώρο Πάσχα»

Metrosport Team29 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης και φοροτεχνικός Γιώργος Αβαρλής και αναφέρθηκε στο νέο κανονιστικό πλαίσιο του Δήμου σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης, ενώ αναφέρθηκε και στο τι μέλλει γενέσθαι με το Δώρο του Πάσχα, για το οποίο, όπως είπε, η κυβέρνηση έκανε κωλοτούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα καταστήματα εστίασης: «Θέλουμε να βοηθήσουμε τα καταστήματα εστίασης, τα οποία είναι περίπου δύο χιλιάδες σε όλη τη Θεσσαλονίκη, και βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση μετά το lockdown. Να τα βοηθήσουμε να λειτουργήσουν χωρίς να προβούν σε απολύσεις. Να συνδυάσουμε τη λειτουργία τους με το πώς δεν θα ενοχλούνται πεζοί και ποδηλάτες. Σχεδιάσαμε ένα πλάνο, θέλω να πιστεύω πως το στοίχημα θα πάει καλά. Έχουμε κάποιες επιφυλάξεις διότι είναι δύσκολη η κατάσταση, δεν ξέρουμε πόσοι θα αντέξουν. Στην πρώτη φάση υπάρχει πρόβλημα με τα μαγαζιά. Παρ’ ότι μείωσαν τα τραπεζοκαθίσματα, αυτά δεν γέμισαν με κόσμο, ο οποίος είναι πολύ επιφυλακτικός».

Για το Δώρο Πάσχα: «Η κυβέρνηση έκανε κωλοτούμπα με το Δώρο Πάσχα. Ενώ αρχικά είπε ότι το κομμάτι του δώρου που αντιστοιχεί στην περίοδο της αναστολής θα το καταβάλει το δημόσιο, φτάσαμε στο σημείο προ ημερών να λέει ότι οι επιχειρήσεις είναι αυτές που θα το καταβάλλουν και θα πληρώσουν και τα ένσημα για όλη την περίοδο. Στη συνέχεια, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα υποβάλλουν δηλώσεις στην ΑΑΔΕ για να πάρουν χρήματα πίσω. Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν το δώρο Πάσχα ακέραιο στους εργαζομένους τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.