Australian Open: Με άνεση στους «16» ο Τσιτσιπάς

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2023

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Χριεκσπορ, καθώς επικράτησε άνετα με 3-0 σετ , εξασφαλίζοντας μια θέση στους «16» του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αλάνθαστος απέναντι στον Τάλον Χρίεκσπορ, καθώς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε με 3-0 σετ, «κλειδώνοντας» έτσι το εισιτήριο για τους 16 καλύτερους της Μελβούρνης, όπου θα βρει απέναντι του την Κυριακή (22/01) τον Γιανίκ Σίνερ (Νο16) ο οποίος νωρίτερα επικράτησε με 3-2 σετ του Φούκσοβιτς, έχοντας βρεθεί πίσω με 2-0!

Παρότι ο Στέφανος ξεκίνησε συντηρητικά, κατάφερε να κάνει γρήγορο μπρέικ, παίρνοντας έτσι από νωρίς τον… αέρα του Χρίεκσπορ ο οποίος δεν μπορούσε να βρει λύσεις κόντρα στο πολύ επιθετικό τένις του Τσιτσιπά που κατάφερε να «κλείσει» με 6-2 το πρώτο σετ.


Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι, καθώς όλα οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος κατάφερε εν τέλει να «κλειδώσει» το 2-0! Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε με την ψυχολογία στα ύψη και σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα λάθη του Χρίεκσπορ, κατάφερε να «κλείσει» με 6-3 και να «καθαρίσει» με 3-0 σετ, ολοκληρώνοντας έτσι την αναμέτρηση.

Μετά τον αγώνα δεν έκρυψε την αυτοπεποίθηση του: «Φυσικά και βάζω τον εαυτό μου στα φαβορί. Έχω αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι ανήκω εκεί που βρίσκομαι, δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω στον εαυτό μου, έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Προσπαθώ να βάζω το 100% σε κάθε μου προσπάθεια, δεν έχω πετάξει ή δώσει αγώνα αν νιώθω ότι δεν βρίσκομαι σε καλή μέρα, για παράδειγμα. Για μένα είναι πάντα η πάλη, κάθε δοκιμασία είναι μια νέα περιπέτεια με τη δική της ιστορία. Είμαι σίγουρα ένα από τα φαβορί και το νιώθω και με το παιχνίδι μου τις τελευταίες μέρες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.