Australian Open: Αποκλείστηκε η Σάκκαρη, έμεινε εκτός 8άδας της διοργάνωσης

Metrosport Team23 Ιανουαρίου 2022

Εκτός προημιτελικών στο Australian Open έμεινε η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε με 7-6, 6-3 σε 95 λεπτά και δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Έχοντας σε μέτρια μέρα ένα από τα μεγάλα όπλα της, το σερβίς, και κάνοντας αρκετά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, η Μαρία δεν μπόρεσε να φανεί όσο ανταγωνιστική θα ήθελε και «παραδόθηκε» φυσιολογικά σε μία αντίπαλο που ήταν σταθερή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Τα ανησυχητικά μηνύματα ήρθαν από την αρχή του ματς, καθώς η Μαρία έχασε τους οκτώ πρώτους πόντους και έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0. Παρά το γεγονός ότι δυσκολευόταν να βρει πρώτο σερβίς, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να μετατρέψει το 3-1 σε 3-3, όμως η Πεγκούλα βρήκε ξανά τον δρόμο προς το μπρέικ (4-3).

Η Νο.8 τενίστρια στον κόσμο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 5-3 και τότε όχι μόνο μπόρεσε να σβήσει σετ πόιντ, αλλά σημείωσε και μπρέικ στο 5-4 για να φέρει το σετ στα ίσα.

Οι διαφορές τελικά λύθηκαν τελικά στο τάι μπρέικ, όπου η Πεγκούλα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να χάσει πόντο έφτασε στο 1-0.

Η τενίστρια από το Μπάφαλο μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ, έχοντας μπρέικ πόιντ στο δεύτερο γκέιμ, αλλά η Μαρία έμεινε όρθια και κράτησε το σερβίς της. Δεν εκμεταλλεύτηκε, ωστόσο, ούτε τις δικές της ευκαιρίες αμέσως μετά (0/2 μπρέικ πόιντ).

Στο τέταρτο γκέιμ προηγήθηκε με 40-0, όμως απανωτά λάθη έδωσαν στην Πεγκούλα το δικαίωμα να κάνει την ανατροπή και τελικά να σημειώσει το μπρέικ, για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο προς τη νίκη (3-1).

Η Μαρία πίεσε όταν οι μπάλες έγιναν βαριές στο 5-3, αλλά η Πεγκούλα κράτησε την ψυχραιμία της και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στο δεύτερο ματς πόιντ της.

H Σάκκαρη έβαλε μέσα το 55% των πρώτων σερβίς και πήρε μόνο το 34% των πόντων πίσω από το δεύτερο (11/32). Σημείωσε 20 winners, αλλά είχε και 25 αβίαστα λάθη.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.