Ατσάλινος ΠΑΟΚ με ρουκέτες Αντρίγια

Γιώργος Καστάνης19 Απριλίου 2021

Μία νίκη αντάξια του ονοματός του και της ιστορίας του πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, κάνοντας ένα καθοριστικό βήμα για την ευρωπαϊκή έξοδο, αρκεί στα επόμενα παιχνίδια να μπορέσει να δείξει το ανάλογο πρόσωπο και να δικαιώσει τις προσδοκίες των οπαδών του.

Ηταν ατσάλινος ο ΠΑΟΚ που είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ με τις «ρουκέτες» που εξαπέλυσε στο 49ο και στο 63ο λεπτό και έδωσε τους πολύτιμους τρείς βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ όπως είχαμε αναφέρει και χθες στη Metrosport είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που βρίσκει τον τρόπο, διαχρονικά, να πληγώνει τον Ολυμπιακό και αυτή η νίκη, ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο. 

Ο Γκαρσία με την απόφασή του να τοποθετήσει τρείς κεντρικούς αμυντικούς και επί της ουσίας να αλλάξει πλήρως την φιλοσοφία του (από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα) κέρδισε το στοίχημα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αξιοποίησε τις ευκαιρίες, μπορεί να έδωσε χώρους στον αντίπαλό του, αλλά αξιοποίησε τα λάθη του Ολυμπιακού. Και στο ποδόσφαιρο, υπερισχύει ο νόμος που αναφέρει πως όποια ομάδα εκμεταλλευθεί τα λάθη του αντιπάλου του, καταφέρνει και κερδίζει.

Εξαιρετικός ήταν ο Μπάμπα, που έκανε το πιο ώριμο παιχνίδι του από την ημέρα που ήρθε στον Δικέφαλο, πολύ καλός ο Ροντρίγκο αλλά και ο Αουγκούστο, ενώ στο κέντρο της άμυνας, ήταν απροσπέλαστοι οι Ινγκασον και Κρέσπο που δεν επέτρεψαν στους επιθετικούς του Ολυμπιακού να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Σκεφτείτε πως το δοκάρι του Ολυμπιακού από τον Μπρούμα, προήλθε από ένα ολέθριο λάθος του Σβαμπ στη μεγάλη περιοχή, που ευτυχώς δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι για τα καλά στο «κόλπο» της Ευρώπης μέσω των πλέι οφ και καλείται να συνεχίσει την προσπάθεια διεκδικώντας την νίκη την Τετάρτη με αντίπαλο τον Άρη. Περισσότερο αυτή η νίκη, έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα καθώς εάν αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου, οι παίκτες του, γνωρίζουν τον τρόπο για να τον κερδίσουν ξανά και να φέρουν το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.