Άτολμοι, υποκριτές και... ισαποστάκηδες δεν έβαλαν ποτέ το μαχαίρι στο κόκκαλο

Δημήτρης Μπούζας23 Φεβρουαρίου 2022

Το τοπικό ντέρμπι κατά την προσωπική και ταπείνη μας άποψη κύλησε ομαλά, παρά την όξυνση συναισθημάτων που δικαιολογημένα και μέχρις ενός σημείου προκάλεσε η στυγερή δολοφονία του άμοιρου Άλκη. Οι δύο ιστορικές ομάδες αναμετρήθηκαν κι επιδίωξαν τη νίκη εντός αθλητικότατων πλαισίων, αποφεύγοντας υπερβολές και ακρότητες. 

Οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσε να υποστηριχθεί πως όχι μόνο απέφυγαν να δώσουν αφορμές για να έχουμε παρεκκλίσεις, αλλά κατέθεσαν και μία αξιομνημόνευτη διαγωγή σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο και στέλνοντας το δικό τους εκκωφαντικό μήνυμα με την άψογη συμπεριφορά τους. Θα μου πείτε και τι με αυτό; Οταν την ίδια μέρα είδαν το φως της δημοσιότητας βιντεάκια ανάφλεξης του αλληλοσπαραγμού και μάλιστα από παράγοντες (!) οι οποίοι όχι μόνο όφειλαν να σεβαστούν την κοινή προσπάθεια που γίνεται, αλλά να πρωταγωνιστούν στην τεράστια επιχείρηση αποκεφαλισμού της Λερναίας Ύδρας, όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η βία. 

Παρακολουθήσαμε με προσοχή την «απολογία» του παράγοντα που τόσο ασόβαρα και ανεύθυνα είπε αυτά που είπε. Μένουμε στον χαρακτηρισμό του άνευ έρματος και εσωτερικής αντίστασης οπαδού με τη διπλή ιδιότητα του ηγέτη ενός ιστορικού συλλόγου. Πιθανότατα να αναγνώρισε το λάθος που διέπραξε (έτσι τουλάχιστον έδειξε) στη συζήτηση που είχε με τον εξαιρετικά ευγενή και υπομονετικό ραδιοφωνικό παραγωγό που τον κάλεσε στην εκπομπή του (Γιώργος Μπούζος). Σε ότι αφορά το παιχνίδι, την άποψη μας την καταθέσαμε χθες και αυτή εν ολίγοις ήταν πως οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με το ίδιο πάθος το τρίβαθμο. 

Είχαν τις ευκαιρίες και το οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκύψει. Μοίρασαν λοιπόν τις ευκαιρίες, όμως σε μια συνολική εκτίμηση της εικόνας που είχαν μέσα στο γήπεδο, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν σαν ομάδα καλύτερα. Σε ότι έχει σχέση με τη διαιτησία, άπαντες κατέληξαν ότι ο Μπριχ στάθηκε πράγματι άρχοντας στον αγωνιστικό χώρο. Η δική μας μικρή επιφύλλαξη για κάποια σφυρίγματα του, που είχαν σχέση ιδιαίτερα με τον καταλογισμό φάουλ, επικεντρώνονται στην έστω και συμπτωματική διαπίστωση ότι κάποια αφορούσαν μονοδιάστατα τον ΠΑΟΚ. Κατά τα άλλα βαθιά υπόκλιση στο διαιτητικό του ανάστημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.