Ατλέτικο - Σίτι: Την κράτησε στο μηδέν και πήρε δύσκολη πρόκριση

Metrosport Team14 Απριλίου 2022

Μπορεί να πιέστηκε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Σίτι, όμως, κατάφερε να κρατήσει την Ατλέτικο στο μηδέν και να πάρει με λευκή ισοπαλία την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου ματς, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Με αμυντική προσήλωση και προσεκτικές επιθέσεις η Ατλέτικο κρατούσε τις ισορροπίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να καταφέρει, πάντως, να απειλήσει ουσιαστικά. Με παιχνίδι υπομονής περίμενε να βρει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει, την ώρα που η αγγλική ομάδα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι. Η κορυφαία στιγμή ήρθε στο 30', όταν η μπάλα στρώθηκε στον Γκουιντογκάν στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε, αλλά την είδε να σταματάει στο κάθετο δοκάρι.

Η Ατλέτικο μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος και παραλίγο να προηγηθεί στο 57' με μονοκόματο αριστερό σουτ του Γκριεζμάν λίγο έξω από την περιοχή, που πέρασε μόλις άουτ, ενώ απείλησε και στο 70' με σουτ του Ντε Πολ μέσα από τα καρέ της Σίτι. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε «ροντέο», λίγο πριν το φινάλε αποβλήθηκε ο Φελίπε, και δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ παρά την μεγάλη ευκαιρία του Κορέα στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ - Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλδο - Λεμάρ (82’ Σουάρες), Κοντογκμπιά, Κόκε (69’ Ντε Πολ), Ρενάν Λόντι (69’ Κορέα) - Γκριεζμάν (69’ Καρασκό), Ζοάο Φέλιξ (82’ Ματέους Κούνια).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον - Γουόκερ (73’ λ. τρ. Ακέ), Στόουνς, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο - Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (65’ Στέρλινγκ) - Μαχρέζ, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα (78’ Φερναντίνιο).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.