Ατλαμάζογλου: «Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να στραφεί κατά μελών της ΕΕΑ»

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πάρης Ατλαμάζογλου μίλησε στο Metropolis 95.5 για την δικαίωση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας. «Το απόσπασμα που έχει δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ δεν αφήνει καμία αμφιβολία, ωστόσο, πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή για να δούμε το σκεπτικό. Διαβάζοντας με προσοχή φαίνεται ότι μπήκαν στην ουσία και έκαναν δεκτή την έφεση του ΠΑΟΚ. Εξέτασε τα πραγματικά περιστατικά και έκρινε ότι δεν υπάρχει υπόθεση πολυιδιοκτησίας» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Από την αρχή εκτιμώ ότι ήμουν ξεκάθαρος. Είχε υποστηρίξει η εισήγηση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική. Το ίδιο είπα και για το Πειθαρχικό Όργανο της Super League. Μέχρι να αποφασίσει το CAS υπήρχε δεδικασμένο ότι οι αποφάσεις της ΕΕΑ είναι δεσμευτικές για τα πειθαρχικά όργανα. Αυτό κρατούσε από μία υπόθεση του 2015 που έκρινε ότι είναι δεσμευτικές. Από τη στιγμή, όμως, που το CAS αποφάσισε ότι δεν είναι και ότι πρέπει να κρίνει ο αρμόδιος δικαστής, πλέον, αυτό δημιουργεί νέα νομικά δεδομένα. Εφεξής οι υποθέσεις θα κρίνονται από την ΕΕΑ και στη συνέχεια θα οδεύουν στο Πειθαρχικό Όργανο της Super League.

Το πιο σημαντικό είναι αυτό. Ότι δηλαδή είναι εισήγηση που δεν δεσμεύει τον φυσικό δικαστή, ο οποίος έχει δικαίωμα να εξετάσει τα πραγματικά περιστατικά. Το πιο σημαντικό δεδομένο είναι αυτό. Πλέον, οι αποφάσεις της ΕΕΑ δεν αποτελούν θέσφατο για τις μετέπειτα κρίσεις.

Για τις επόμενες κινήσεις που μπορεί να κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημείωσε: «Η εξήγησή μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και να ζητήσει αποζημίωση από τα μέλη της ΕΕΑ. Η ΕΕΑ εξέτασε κάποια δεδομένα, έκανε την δική της έρευνα και έφτασε σε μία κρίση. Μέχρι που αποφάσισε το CAS ήταν δεσμευτική. 

Η κρίση του δικαστηρίου, ναι μεν μπορεί να προσβληθεί, στο τέλος, όμως, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε γιατί έφτασαν σε μία απόφαση, μόνο αν υπάρχει περίπτωση κακοδικίας. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να κινηθεί νομικά, τα πραγματικά δεδομένα, όμως, δεν αφήνουν περιθώρια για μία τέτοια κίνηση. Καλά έκανε και έκανε κινήσεις, από εκεί και πέρα δεν μπορεί να στραφεί κατά των μελών της ΕΕΑ και των Πειθαρχικών Οργάνων».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.