Ατλαμάζογλου: «Πιθανότερη πια η αθωωτική απόφαση για τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Πάρης Ατλαμάζογλου, και μίλησε για τις παραιτήσεις στην Επιτροπή Εφέσεων, την απόφαση του CAS αλλά και τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τις παραιτήσεις στην Εφέσεων: «Μου προξένησε εντύπωση που παραιτήθηκαν τόσα μέλη, φαντάζομαι πως μετά την απόφαση του CAS λόγω δεοντολογίας δεν θέλησαν να δικάσουν. Ο κάθε δικαστής είναι ανεξάρτητος και έχει την δική του κρίση άρα δεν πρέπει να επηρεάζεται από το τι κάνει ο συνάδελφός τους. Η ατμόσφαιρα έχει μολυνθεί αρκετά, η Επιτροπή έκρινε ό,τι έκρινε, πήγε στο CAS και ανατράπηκε. Αρα η νέα Επιτροπή Εφέσεων πρέπει να δικάσει για να κρίνει. Το πιο σημαντικό μήνυμα που περνάει η απόφαση του CAS είναι πως οι εισηγήσεις της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτικές, οπότε οι Εφέτες πρέπει να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να αποφασίσουν. Η Επιτροπή Εφέσεων δεσμεύονταν από το δεδικασμένο που υπήρχε». 

Ο κ.Ατλαμάζογλου εκτίμησε: «Με τα δεδομένα που έχουν προκύψει, το πιθανότερο είναι να έχουμε αθωωτική απόφαση για τον ΠΑΟΚ. Ο ΚΑΠ δεν περιέχει ποινές για την πολυϊδιοκτησία άρα η νέα Επιτροπή Εφέσεων με ποιούς νόμους θα κρίνει; Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αποφασίσει με βάση τους νόμους της FIFA και επικουρικά του ελληνικού δικαίου. Το επόμενο σημαντικό ζήτημα πως όταν αποφασίσουν πως θα το κάνουν αφού θα πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα για το τρέχων πρωτάθλημα και αυτό θα έχει λήξει. Προκύπτουν πολλά προβλήματα όπως και το γεγονός πως οι κανόνες της ΕΠΟ είναι όλοι στα αγγλικά και θα πρέπει να ξέρουν καλή γνώση της αγγλικής μαζί με καλή γνώση νομικής ορολογίας».

Για την υπόθεση με τις κάρτες υγείας του ΠΑΟΚ: «Αν έφτανε στα αρμόδια διαιτητικά όργανα η υπόθεση των καρτών υγείας θα ήταν αρνητική η έκβαση για τον ΠΑΟΚ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.