Ατλαμάζογλου: «Μόνο οι διάδικοι μπορούν να συμμετέχουν, ουδείς άλλος»

Metrosport Team23 Απριλίου 2020

Στην παραπομπή 12 προσώπων και δύο ομάδων προχώρησε η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Παναγιώτα Σπανού. Ανάμεσα τους βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο γνωστός νομικός, Πάρης Ατλαμάζογλου, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση μπορεί να τρέξει ανεξάρτητα από εκείνη των 28 και τόνισε ότι μόνο οι διάδικοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν και κανείς άλλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παραπομπή 12 ατόμων και δύο ομάδων: «Σύμφωνα με την ερευνητική διαδικασία από το τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας υπάρχει εισήγηση για την παραπομπή 12 ατόμων και δύο ομάδων. Καταρχήν, τα μέλη της Επιτροπής κρίνουν κατά τη δική τους ανακριτική ευχέρεια. Στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι θα είναι τριμελής η επιτροπή. Δεν έχω εικόνα του εγγράφου και των άρθρων με βάση τα οποία παραπέμφθηκαν. Μπορούμε να πιθανολογήσουμε όμως. Κατά κανόνα η διάσκεψη της επιτροπής είναι μυστική. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες υπάρχει και ακροαματική διαδικασία».

Για το αν επηρεάζει την ποινική διαδικασία των 28: « Η μια διαδικασία δεν δεσμεύει την άλλη. Είναι ανεξάρτητη η μία από την άλλη και μπορεί να προχωρήσει. Σε ένα σημείο η διαδικασία των δύο υποθέσεων εφάπτεται αλλά το θέμα εξαρτάται από την κρίση των δικαστών. Υπάρχει και μεγάλη καθυστέρηση στη μια. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε υπάρχει αυτή η καθυστέρηση».

Για το εάν δικαιούται κάποιος τρίτος να παρέμβει: «Όχι, αφορά μόνο τους διαδίκους που καλούνται. Δεν προβλέπεται από τον κώδικα ακόμη και εάν έχει έννομο συμφέρον. Ουδείς άλλος δεν μπορεί να παρέμβει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.