Ατλαμάζογλου: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει καθόλου, η κλήση από την ΕΕΑ είναι νόμου αβάσιμη»

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2022

Ο δικηγόρος Πάρης Ατλαμάζογλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στην κλήση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Γιώργου Σαββίδη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, τονίζοντας πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει από την κλήση, ενώ σημειώσει για την ΕΕΑ πως καταπιάνεται με τα θέματα κατά το δοκούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Έχω λάβει γνώση και της κλήσης. Την έχω διαβάσει με προσοχή και η αλήθεια είναι ότι έχω πολλές αμφιβολίες για το νόμο βάσιμο της κλήσης αυτής, δηλαδή θέλετε να παραπέμπετε το μέλος του ΔΣ, έτσι αναγράφει η κλήση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο κ. Γιώργος Σαββίδης. Εάν όμως διαβάσουμε με προσοχή το άρθρο 3 παράγραφος 1 του αθλητικού νόμου δεν μιλάει για μέλη του ΔΣ, μιλάει για μέλη αθλητικού σωματείου, για μέλη οργάνων διοίκησης σωματείου, για μέλη αθλητικής ανώνυμης εταιρείας δεν μιλάει με σαφήνεια και καθαρότητα για μέλη του ΔΣ, άρα υπάρχει κενό νόμου. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, με δεδομένο ότι έχουμε μια κλήση, η οποία αναφέρετε σε πράγματα τα οποία κατά την προσωπική μου εκτίμηση δεν θα έπρεπε να αναφέρετε. 

Αυτή είναι η μια πτυχή της υπόθεσης, ότι έχουμε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, το αναφέρω γιατί σήμερα τα Ποινικά Δικαστήρια όταν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του κατηγορούμενου βάζουν μόνο τα αρχικά γράμματα του ονόματος και του επιθέτου, δεν είναι σε κοινή θέα. Εκτιμώ ότι η ΕΕΑ θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική και να μην δημοσιοποιήσει την κλήση με όλα αυτά τα οποία αναφέρει, αυτή είναι η μία όψη. Το πιο σημαντικό θέμα επί της ουσίας είναι ότι έχουμε μια κλήση νόμο αβάσιμη, δηλαδή δεν βασίζεται σε σαφή διάταξη νόμου. Και με δεδομένο ότι έχουμε ένα σοβαρό θέμα δεν μπορούμε να καλούμε κάποιον να δώσει εξηγήσεις όταν ο ίδιος ο νόμος δεν προβλέπει ξεκάθαρα τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ κωλύονται από ορισμένα γεγονότα. 

Ο νόμος δεν ορίζει ότι κάποιος δεν μπορεί να είναι μέλος ΔΣ εφόσον συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις, δηλαδή δεν ορίζει με σαφήνεια ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι εξαιρούνται. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει καθόλου, θεωρώ ότι είναι νόμου αβάσιμη η κλήση.  

Από την εμπειρία μου στην ΕΕΑ μπορώ να πω είναι ότι καταπιάνεται με τα θέματα κατά το δοκούν, υπάρχουν δηλαδή περιπτώσεις που επιλαμβάνεται αμέσως ενός θέματος και δεν είσαι ουσιώδες και άλλες περιπτώσεις που τα ζητήματα τα οποία είναι ουσιώδη τα αφήνει να είναι σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι μια επιτροπή που δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο έγινε με τον τρόπο που συμπεριφέρεται».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.